Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της εκτέλεσης του 38χρονου επιχειρηματία στο βενζινάδικο του Γέρακα

Αποκλειστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 38χρονου επιχειρηματία στο πρατήριο καυσίμων στον Γέρακα παρουσίασε ο ΑΝΤ1.

Στο βίντεο φαίνεται ο 38χρονος επιχειρηματίας έχει μόλις παρκάρει στο στέγαστρο του βενζινάδικου, στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Το άσπρο επαγγελματικό όχημα σταματά δίπλα από τις αντλίες, σαν να θέλει ο οδηγός να βάλει καύσιμα. Εκείνη τη στιγμή οι δύο δολοφόνοι βγαίνουν από την πίσω πόρτα κρατώντας καλάσνικοφ στα χέρια και προχωρούν ελάχιστα μέτρα, σημαδεύοντάς τον. Πλησιάζουν τον 38χρονο, που έχει βγει από το όχημα, και τον πυροβολούν δεκάδες φορές.

Περνούν ακριβώς δέκα δευτερόλεπτα. Με γρήγορα βήματα, κινούμενοι με την πλάτη στο βαν, οπισθοχωρούν και μπαίνουν στο βαν, το οποίο φεύγει από το πρατήριο.

Από τη στιγμή που μπήκε μέχρι τη στιγμή που έφυγε το όχημα από το βενζινάδικο χρειάστηκαν 45 δευτερόλεπτα. Χρόνος αρκετός προκειμένου οι εκτελεστές να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους και να δολοφονήσουν τον επιχειρηματία, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε ο ΑΝΤ1.

Η δολοφονία έγινε γύρω στις 8 το πρωί. Η κυκλοφορία είναι αυξημένη στην περιοχή, καθώς περνούν συνέχεια οχήματα και από τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος. 

Δίπλα και απέναντι βρίσκονται επιχειρήσεις. Αυτό δεν πτόησε όμως τους δολοφόνους, που προφανώς παρακολουθούσαν το θύμα τους.

«Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει ότι ήταν αποφασισμένοι και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Είναι δεδομένο ότι είχαν και άλλα πυρομαχικά μαζί τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν, στην περίπτωση που δέχονταν πυρά κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Εκτός από το βίντεο της εκτέλεσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκαν και οι 40 κάλυκες που βρήκαν οι αστυνομικοί στον τόπο της εκτέλεσης. Τα στελέχη της Ασφάλειας ευελπιστούν ότι ίσως καταφέρουν να βρουν είτε αποτυπώματα είτε DNA.

Οι κάμερες κατέγραψαν τους δολοφόνους

Ακόμα, οι κάμερες ασφαλείας της Λεωφόρου Μαραθώνος κατέγραψαν δύο μαυροφορεμένους αναβάτες σε μια μοτοσυκλέτα, που ήταν η ομάδα υποστήριξης των εκτελεστών του επιχειρηματία, που δολοφονήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Μαζί με τους τρεις δράστες που επέβαιναν στο λευκό φορτηγάκι, αυτοί οι αναβάτες συνιστούσαν την πενταμελή εκτελεστική ομάδα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για συμβόλαιο θανάτου που θυμίζει αυτό του «Θείου Τζο», Γιάννη Σκαφτούρου, που εκτελέστηκε τον περασμένο Απρίλιο στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Όπως εκτιμούν, η δολοφονία σχετίζεται με το παρελθόν του θύματος και τις διαφορές που ενδεχομένως ανέκυψαν στο πλαίσιο της επικυριαρχίας στη λαθρεμπορία και νόθευση καυσίμων, δραστηριότητες που έχουν εντάξει στο «ρεπερτόριό» τους ομάδες της λεγόμενης «greek mafia».

Εκτός από την εκτελεστική ομάδα, στο υλικό που έχουν στην κατοχή τους τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχει αποτυπωθεί μια ακόμα μοτοσυκλέτα με έναν αναβάτη, η οποία παρακολουθεί από κοντινή απόσταση την πορεία του 38χρονου την ώρα που πλησίαζε την επιχείρησή του με το θωρακισμένο αυτοκίνητό του.

Η συγκεκριμένη μηχανή προπορεύεται του λευκού βαν, στο οποίο επέβαιναν οι εκτελεστές, και, όπως φαίνεται, αποτελούσε τον προπομπό που ενημέρωνε για τις κινήσεις του θύματος. 

Το βιντεοληπτικό υλικό έχει καταγράψει μια ακόμα ύποπτη μοτοσυκλέτα, που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διασταυρωθεί αν σχετίζεται με τη δολοφονική επίθεση.

Το λευκό φορτηγάκι ακολουθούσε με μικρή χρονική απόκλιση το Ι.Χ. του 38χρονου για τέσσερα χιλιόμετρα επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, έως ότου φτάσει στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Εκεί με γρήγορες κινήσεις οι δράστες επιτέθηκαν στο θύμα μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο, πυροβολώντας σχεδόν εξ επαφής με δύο πολεμικά καλάσνικοφ. Ενδεικτικό της προσπάθειας των πληρωμένων δολοφόνων να μην αστοχήσουν είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από το σημείο της δολοφονίας περισσότερους από 40 κάλυκες. 

Ο 38χρονος συνήθιζε να κυκλοφορεί με συνοδεία προστασίας, την οποία όμως δεν είχε το Σάββατο, ενώ οδηγούσε πάντα θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Αμέσως μετά την εκτέλεση, οι δράστες διέφυγαν με το φορτηγάκι, το οποίο εγκατέλειψαν λίγα λεπτά αργότερα στη συμβολή των οδών Μάνου Κατράκη και Αγίου Αθανασίου στην Παλλήνη, βάζοντάς του φωτιά. Από τον αριθμό πλαισίου του καμένου οχήματος διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί μέσα στο 2022, από τα δυτικά προάστια. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιλκίς: Επιτέθηκε δύο φορές με τσεκούρι σε αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν

Με τσεκούρι επιτέθηκε δύο φορές σε αστυνομικούς ένας 51χρονος στο Κιλκίς. Η ηλικιωμένη μητέρα του τον είχε καταγγείλει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και όταν κλήθηκαν οι α...

Φόρτωση άρθρων...