Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Βλάβη στο Blue Horizon: Περίπου στις 10 θα φτάσει στον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό

Ελλάδα

Με καθυστέρηση αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, λόγω βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο με 930 επιβάτες και 102 μέλη πλήρωμα είχε αναχωρήσει στις 9 χθες το βράδυ από το λιμάνι του Ηρακλείου και αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα περίπου στις 10 το πρωί αντί για τις 6 το πρωί που θα έφτανε κανονικά.

Το πλοίο πλέει με μειωμένη ταχύτητα χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Ταλαιπωρία για 930 επιβάτες

Το καράβι, το οποίο είχε φτάσει τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, σάλπαρε κανονικά στην ώρα του (21:00) για το αντίστροφο δρομολόγιο, ωστόσο περίπου τρία τέταρτα μετά την αναχώρηση του ήρθε το πρώτο... χτύπημα.

«Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει μηχανική βλάβη και γι' αυτό το λόγο ταξιδεύουμε με μειωμένη ταχύτητα», ήταν το κεντρικό νόημα του μηνύματος που ακούστηκε από τα μεγάφωνα.

Δύο ώρες αργότερα επαναλήφθηκε το ίδιο μήνυμα και άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι το ταξίδι της επιστροφή δεν θα είναι τόσο εύκολο και κυρίως τόσο γρήγορο: «Λόγω της μηχανικής βλάβης και της μειωμένης ταχύτητας το πλοίο αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 12:00...», ακούστηκε από τα μεγάφωνα και σε ελάχιστα λεπτά η ρεσεψιόν του πλοίου θύμιζε κεντρική λεωφόρο σε ώρα αιχμής.

Αρχικά οι επιβάτες προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν ότι αυτό που άκουσαν ήταν και το σωστό κι όταν έπαιρναν τη σχετική επιβεβαίωση το βλέμμα της απορίας έδινε τη θέση του στο αίσθημα του εκνευρισμού. Σ' αυτό βοηθούσαν κι οι απαντήσεις που (δεν) έπαιρναν από τους υπάλληλους. «Μας λένε ότι δεν μπορούν να βρουν κάποιον από την εταιρία», φώναζαν αυτοί που είχαν φτάσει από τους πρώτους, ενώ η ατάκα «η μηχανή ξεκουράζεται γιατί το πλοίο ταξιδεύει συνεχώς», προκάλεσε μια πρώτη έκρηξη.

Σταδιακά ο εκνευρισμός του κόσμου μεγάλωνε καθώς η στερεότυπη απάντηση «θα καλέσετε αύριο μετά τις 09:00 στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας» προφανώς δεν έδινε λύση στους επιβάτες που συνεχίζουν το ταξίδι τους (με τρένο ή αεροπλάνο).

Πάντως, ενώ αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι το καράβι θα έφτανε στον Πειραιά στις 12, τελικά όπως φαίνεται θα φτάσει νωρίτερα, γύρω στις 10.00 το πρωί, δηλαδή με 4 ώρες καθυστέρηση αντί για έξι. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Έπεσε πάνω σε περιπολικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Επεισοδιακά εξελίχθηκε καταδίωξη αυτοκινήτου που οδηγούσε 46χρονος στη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθειά του να διαφύγει δεν δίστασε να πέσει πάνω σε περιπολικό της Αστυνομίας, χωρίς πά...

Φόρτωση άρθρων...