Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Βοιωτία: Αναζωπύρωση στα Βάγια – Οι φλόγες πέρασαν από την Υλίκη

Ελλάδα

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Βοιωτία και σήμερα Τετάρτη (23.8.2023), καθώς το μέτωπο της Υλίκης πέρασε στα Βάγια και καίει χωράφια και χαμηλή βλάστηση 3 χιλιόμετρα πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ισχυρές και αντιμετωπίζουν κάθε σημείο της φωτιάς στη Βοιωτία. Η αναζωπύρωση στα Βάγια, όμως, «μηδένισε» τις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί για το μέτωπο, αφού εδώ και πολλές ώρες δεν φαίνονταν φλόγες, αναφέρει η ΕΡΤ.

Η φωτιά στη Βοιωτία έκαιγε όλη νύχτα σε χαράδρα στο ορεινό χωριό Κυριάκι, γύρω από το οποίο εκκενώθηκαν 9 οικισμοί μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν μέχρι και τα 7 μποφόρ και έχουν καεί σπίτια στο Ταρσό και στο Καρυίτι.

Μάλιστα, στην περιοχή Σαράντη καταστράφηκε ένα κάμπινγκ με 70 τροχόσπιτα ενώ η φωτιά μετέτρεψε σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιόδεντρων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη Παρασκευή: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές

Το μεσημέρι θα ανοίξουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα: - τα ε...

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ηράκλειο επειδή ζευγάρι… τσακώθηκε με επιβάτες (βίντεο)

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας της ενοχλητικής και θορυβώδους συμπεριφοράς ενός ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα τ...

Φόρτωση άρθρων...