Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Βόλος: Ελεύθερος με όρους ο 51χρονος που κατέγραφε με drone αμερικανικό πολεμικό πλοίο

Ελλάδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή, ο 51χρονος που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στον Βόλο από λιμενικούς, επειδή κατέγραφε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ την ώρα που έμπαινε στο λιμάνι με drone.

Ο 51χρονος που κατηγορείται για κατασκοπεία, αφέθηκε ελεύθερος με όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μέχρι να γίνει η δίκη του, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας δια του συνηγόρου του αρνήθηκε την κατηγορία της κατασκοπείας, κατέθεσε ότι το drone είναι η αγαπημένη του ασχολία όπως και να κινηματογραφεί διάφορα θέματα της περιοχής.

Για τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του drone πάνω και περιμετρικά του αποβατικού πλοίου USS Arlington (LPD 24), κατέθεσε ότι του αρέσουν τα στρατιωτικά θέματα και το βρήκε ενδιαφέρον, χωρίς να γνωρίζει ότι υπήρχαν συνέπειες και ότι ήταν απερισκεψία του.

Η νομική γραμμή υπεράσπισης είναι ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατασκοπείας, καθώς διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βρέθηκαν παρόμοιες φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο κινητό του τηλέφωνο και στην κάμερα του drone, ενώ από το υλικό που κατασχέθηκε προκύπτει ότι η λήψη του πολεμικού πλοίου ήταν ερασιτεχνική.

Το drone και το κινητό του τηλέφωνο θα σταλούν για περαιτέρω εξέταση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: Να αθωωθεί λόγω «σοβαρών αμφιβολιών» πρότεινε ο εισαγγελέας

Να κηρυχθεί αθώος λόγω «σοβαρών αμφιβολιών» ο Κώστας Κωστόπουλος, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο σκηνοθέτης με την κατηγορία του β...

Παρβοϊός: Πώς μεταδίδεται ο ιός που στοίχισε τη ζωή στο 3,5 χρονών κορίτσι - Τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Οι περισσότεροι από τους παρβοϊούς μολύνουν ζώα, κυρίως σκύλους και γάτες, όχι όμως ανθρώπους. Όμως, παρβοϊός Β19 (Parvovirus Β19) μολύνει αποκλειστικά τους ανθρώπους. Ο Εθνικό...

Φόρτωση άρθρων...