Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Βόλος: Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο νευροχειρουργός που υπέγραψε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Στα καθήκοντά του επέστρεψε ο νευροχειρουργός γιατρός του Αχιλλοπουλείου νοσοκομείου Βόλου, που είχε υπογράψει την αναρρωτική άδεια για ένα μήνα στον ήδη προφυλακισμένο επιθεωρητή του ΟΣΕ, την επομένη του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά και από προτροπή του προϊσταμένου του και διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Ο νευροχειρουργός, αλλά και ο διευθυντής της κλινικής τέθηκαν προσωρινά εκτός του ΕΣΥ με ποινή αναστολής εργασίας για ένα μήνα, ενώ εκτιμήθηκε ότι έδωσε την άδεια με προτροπή του προϊσταμένου του και «καλή τη πίστη», χωρίς να γνωρίζει ότι ο συνδικαλιστής επιθεωρητής του ΟΣΕ εμπλεκόταν άμεσα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σε αναστολή καθηκόντων παραμένει ο Διευθυντής Νευροχειρουργικής Νίκος Χαυτούρας, που φέρεται ότι έδωσε την εντολή στον επιμελητή να υπογράψει την άδεια.

Ο νευροχειρουργός γιατρός, επιμελητής Α', παραπέμπεται ωστόσο στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με εισήγηση για 15νθημερη στέρηση μισθού, ενώ ο διευθυντής που του ζήτησε να υπογράψει την άδεια παραμένει εκτός ΕΣΥ μέχρι να συνεδριάσει το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα οι «Times»: «Πρέπει να εκτεθούν στο φυσικό τους μέρος»

Υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την έκθεσή τους στο «φυσικό τους μέρος», τάσσονται οι βρετανικοί «Times» με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτά...

Αχαΐα: Νέα κατολίσθηση στον Ελαιώνα - Έκλεισε το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα

Νέα κατολίσθηση σημειώθηκε στον Ελαιώνα στην Αχαΐα και έκλεισε το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών διεξά...

Φόρτωση άρθρων...