Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ: Το ύποπτο βαν και τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής

Ελλάδα

Φόβους πως θα επιχειρήσουν εκ νέου οι βομβιστές της Κοκκινοπούλου να επιτεθούν έτσι ώστε αυτή τη φορά να πετύχουν στον σκοπό τους, εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, κυρίως όσο καθυστερεί κάποια ανάληψη ευθύνης.

Και αυτό, ότι δηλαδή μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προκήρυξη, εξηγούν αρμόδιες πηγές, συμβαίνει στις περιπτώσεις που ένα χτύπημα δεν στέφεται από επιτυχία και ετοιμάζεται ίσως το επόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συσκέψεις με επιτελείς και λαμβάνονται μέτρα σε πιθανούς στόχους.

Αναμένουν τα αποτελέσματα από τη ΔΕΕ

Στην Αντιτρομοκρατική αναμένουν τα αποτελέσματα από τη ΔΕΕ, εκεί όπου μεταφέρθηκε η βόμβα μετά την αποτυχημένη επίθεση και αναζητείται τυχόν dna και αποτυπώματα.

Παράλληλα, αναζητείται υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής -καθώς οι κάμερες στην έδρα των ΜΑΤ δεν έχουν καταγραφικό- που ίσως να έχει καταγράψει κάποιο όχημα ή κινήσεις του βομβιστή ή των βομβιστών, έπειτα από κάποιες πληροφορίες για ένα βαν που κινούνταν ύποπτα στη περιοχή.

Όπως φαίνεται, ο μηχανισμός παραπέμπει σε παλαιότερους μηχανισμούς, ωστόσο, εντοπίζονται διαφορές, όπως για παράδειγμα ότι είχε τοποθετηθεί σε δυο διαφορετικά τάπερ.

Ένα από τα σενάρια που θα μπορούσε να εξεταστεί είναι ακόμα και ότι το άτομο που άφησε τη βόμβα στη μαύρη σακούλα, να βγήκε ή να μπήκε στην Πολυτεχνειούπολη, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτουν τέτοιου είδους στοιχεία.

Το ύποπτο βαν

Την ίδια ώρα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά και την παρουσία ενός λευκού βαν το οποίο εντοπίστηκε από τον αξιωματικό της υπηρεσίας να κινείται ύποπτα γύρω από την περίμετρο της εγκατάστασης αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν από τις υπόλοιπες κάμερες που υπάρχουν κατά μήκους της οδού Κοκκινοπούλου - αφού οι κάμερες που υπάρχουν στο σημείο γύρω από την περίφραξη της έδρας των ΜΑΤ δεν λειτουργούν - αν πράγματι το βαν κινήθηκε κοντά σε χρόνο και χώρο στην τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Επιπλέον, εκτιμούν ότι ο βομβιστής που άφησε την μαύρη σακούλα μπορεί να βγήκε ή να μπήκε στην Πολυτεχνειούπολη αφού ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε μεσημέρι, κάτι ασυνήθιστο, και την ώρα που υπάρχει αρκετή κίνηση στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο μηχανισμός τοποθετήθηκε κοντά σε σημείο όπου υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων κάτι που προβληματίζει τις Αρχές για την κίνηση αυτή των δραστών αφού οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές σε περίπτωση που είχε γίνει η έκρηξη.

Ποιους βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από τη βόμβα στα ΜΑΤ

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ να εκτιμούν ότι άτομα τα οποία έχουν την γνώση από το παρελθόν στην δημιουργία και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, να παρείχαν κάποια βοήθεια η και οδηγίες σε νεότερους ή ακόμα ότι ίσως να επρόκειτο και για κάποια νέα οργάνωση.

Παράλληλα, στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει από την πρώτη στιγμή και το προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε.

Δεν αποκλείεται αυτό το τηλεφώνημα να πραγματοποιήθηκε από κάποιο κινητό σε κοντινή σχετικά απόσταση, με αποτέλεσμα να γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν κεραίες που ενεργοποιήθηκαν την επίμαχη χρονική στιγμή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία – Τι αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας

Οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με πλοία της ακτοπλοΐας έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με αφορμή τη συζήτηση πο...

Φόρτωση άρθρων...