Απάτη διέπραξαν επιτήδειοι στη Βούλα, καθώς προσποιήθηκαν υπαλλήλους εταιρείας ρεύματος και άρπαξαν 200.000 ευρώ. Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής, πρωινές ώρες της Δευτέρας, 50χρονος εμπλεκόμενος σε υπόθεση εξαπάτησης γυναίκας που διαπράχθηκε μέσω τηλεφωνικής κλήσης, με το πρόσχημα υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Βούλας.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος μαζί με συνεργούς του, την 4η Ιουλίου επικοινώνησαν τηλεφωνικά με 71χρονη γυναίκα, προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και με το πρόσχημα υποτιθέμενου κινδύνου διαρροής ηλεκτρικής ενέργειας, της ζήτησαν να τοποθετήσει χρηματικό ποσό και τιμαλφή εντός σακούλας, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, τα οποία και της αφαίρεσαν.

Η εκτιμώμενη χρηματική αξία των αφαιρεθέντων υπολογίζεται γύρω στις 200.000 ευρώ. Νομίσματα και Συνάλλαγμα. Σε βάρος του 50χρονου, ο οποίος τακτοποιήθηκε από την προανακριτική έρευνα, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, διακεκριμένη κλοπή και πλαστογραφία, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην κατοχή, όσο και σε οικίες του κατηγορουμένου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τιμαλφή, πλήθος πακέτων τηλεφωνικών συνδέσεων, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ακόμα, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την τέλεση της απάτης, το οποίο έφερε παραποιημένο αριθμό πλαισίου. Ο 50χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ομοειδή αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.