Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Βουλή - LIVE : Μητσοτάκης: Καταθέτουμε άμεσα νόμο με άρθρο που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

«Η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών, μακάρι να συνοδευτούν από μεγάλες συναινέσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός

Ελλάδα

Στο βήμα της Ολομέλειας βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε περαστικά στον Δημήτρη Κουτσούμπα για το απρόοπτο που είχε. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση τόνισε ότι δεν είχε προτάσεις διακυβέρνησης, απέναντι στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις, η στήριξη των πολιτών αλλά και οι κυβερνητικές εξαγγελίες που ακούστηκαν από τους υπουργούς το τελευταίο τριήμερο θα γίνουν πράξη. «Ευχαριστώ τα στελέχη της κυβέρνησης που έδωσαν με λεπτομέρεια τις μεταρρυθμίσεις».

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα είναι πρωταγωνίστρια στην πράσινη ανάπτυξη».

Οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου:

  • Ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας εντός του έτους
  • Αποπληρωμή διμερών δανείων
  • Παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων
  • Αύξηση των μισθών και μείωση των ανισοτήτων
  • Ενίσχυση ΕΚΑΒ, αναμόρφωση ΕΣΥ
  • Παιδεία: Σχολεία, προσχολική αγωγή και τεχνολογικά μέσα
  • Ταχύτητα απονομής Δικαιοσύνης
  • Συνέχιση της υλοποίησης υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτησιστικά ότι «στόχος μας είναι ο πολυδύναμος εκσυγχρονισμός της χώρας», ενώ υπογράμμισε ότι «τώρα είμαστε μπροστά σε πολλή δουλειά».

«Την προσεχή εβδομάδα αναρτούμε έναν νόμο με ένα άρθρο που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού« προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης σε Φάμελλο: Σας διέφυγε ότι έγιναν εκλογές και πήραμε 40%

Αναφερόμενος στον επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκε νωρίτερα από τον ίδιο από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Κ.Φάμελλε σήμερα μας είπατε αυτά που λέγατε πριν από τρεις μήνες. Σας διέφυγε κάτι έγιναν εκλογές. Πήραμε 42% και εσείς 17%. Καταλαβαίνει την αναζήτηση του προσανατολισμού. Αντιπολιτευόσασταν ένα σκιάχτρο που το είχατε στο μυαλό σας. Ο ελληνικός έβλεπε κάτι άλλο και μας επιβράβευσε με υψηλότερο ποσοστό. Το έλεγα και στον κ.Τσίπρα».

 

 

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή την ώρα, κλείνει η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε περαστικά στον Δημήτρη Κουτσούμπα. Όπως είπε, το αίτημα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι η αποτελεσματικότητα, ψέγοντας την αντιπολίτευση ότι δεν είχε προτάσεις, απέναντι στο ολοκληρωμένο σχέδιο της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γλυφάδα: Η στιγμή που αστυνομικοί σώζουν άνδρα από έμφραγμα - Το ευχαριστώ της συζύγου του (βίντεο)

Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς να δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε άνδρα στη Γλυφάδα ο οποίος υπέστη έμφραγμα. Στο βίντεο φαίνεται ο ...

Πάτρα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τεσσάρων συλληφθέντων που διακινούσαν ναρκωτικά σε ανηλίκους (Photos)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε...

Φόρτωση άρθρων...