Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Βουτιά της θερμοκρασίας από την Παρασκευή - Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τη νέα κακοκαιρία

Ελλάδα
Tags: καιρός

Το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει να αλλάζει από το Σάββατο (18/11) και, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι από εδώ πέρα θα αρχίσουμε να βαδίζουμε για τα καλά προς τον χειμώνα.

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι, ο ένας μετά τον άλλον, προχωρούν σε αναρτήσεις αναλύοντας τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα που δείχνουν πως, προτού ο χειμώνας... εγκατασταθεί, το σκηνικό θα είναι ηλιόλουστο. Από το Σάββατο (18/11), όπως εκτιμούν οι περισσότεροι, αυτό θα αλλάξει, αφού δεν αποκλείεται να δούμε και τα πρώτα χιόνια για φέτος σε υψηλά υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

«Ήλιος μέχρι την Παρασκευή και μετά βουτιά της θερμοκρασίας»

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει αναφορά για αλλαγή στο σκηνικό του καιρού. «Σας ενημερώνω από πολύ νωρίς, γιατί θα έρθουν και τα έκτακτα δελτία», αναφέρει ο μετεωρολόγος του Mega και προσθέτει ότι από την Παρασκευή θα ξεκινήσει να βρέχει κυρίως στα δυτικά, και το Σάββατο θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη και χιόνια στα πολύ ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Η αιτία για αυτή την κακοκαιρία θα είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει στην περιοχή μας από τις βαλκανικές περιοχές. Οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ», σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος του Aplha και του Weather2Go.gr Γιώργος Τσατραφύλλιας. «Ιδανικός καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες μέχρι την Παρασκευή. Οργανώστε τις εξωτερικές δουλειές σας, κάντε βόλτες, ταξιδέψτε, πλύντε το αμάξι σας, βάλτε πλυντήριο, αθληθείτε σε εξωτερικούς χώρους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ωστόσο στην πρόγνωση του καιρού που ακολουθεί προβλέπει απότομη αλλαγή του σκηνικού που θα επηρεάσει πολλές περιοχές.

Τη δική του πρόγνωση έκανε και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, θα έχουμε ήπιες καιρικές συνθήκες μέχρι την Παρασκευή (17/11). Όμως, από το απόγευμα της ίδιας ημέρας πυκνώνουν και πάλι οι χρωματισμοί, άρα αναμένεται μια πρόβα χειμώνα κατά κάποιον τρόπο το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς θα πέσει σημαντικά ο υδράργυρος και θα σημειωθούν χιόνια στα βουνά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Αυτή η μεταστροφή του καιρού οφείλεται στη μεταβολή μιας ψυχρής αέριας μάζας από την Κεντρική Ευρώπη, όπου θα περάσει στα βόρεια Βαλκάνια και σιγά-σιγά θα κατηφορίσει, ρίχνοντας τη θερμοκρασία στους 8-10 βαθμούς την Παρασκευή, και θυμίζοντας χειμωνιάτικο σκηνικό το Σάββατο (18/11). Τέλος, από την Κυριακή (19/11) ο καιρός βελτιώνεται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σέρρες: Ιερόσυλος μπήκε σε εκκλησία, έκλεψε το παγκάρι, εικόνες και σταυρούς, αλλά συνελήφθη

Στη σύλληψη ενός 58χρονου για κλοπή προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του τμήματος Βισαλτίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μια ώρα νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο 58χρ...

Φόρτωση άρθρων...