Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

«Βραδυφλεγής βόμβα» τα ξερόχορτα και τα ακαθάριστα οικόπεδα

Ελλάδα

Με «βόμβες» έτοιμες να «εκραγούν» είναι κάθε χρόνο αυτές τις μέρες τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Ακαθάριστα οικόπεδα με πεταμένα είδη οικοσκευής, καναπέδες και μπάζα. «Βραδυφλεγείς βόμβες» έτοιμες με μία σπίθα να σπείρουν την καταστροφή. Και όλα αυτά σε πολύ κοντινή απόσταση από την εστία της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην Βραυρώνα.

Ο  Ιωάννης Αϊδινιώτης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου δήλωσε στο MEGA:

«Η κατάσταση αυτή που βλέπω εδώ που με ειδοποίησαν κάτι κυνηγοί είναι τρομακτική, δηλαδή έρχονται και ρυπαίνουν το χώρο στα σημεία που δεν μπορούν να τον δουν. Ιδιόκτητα οικόπεδα, καλά δεν ενδιαφέρονται κιόλας, μπορεί να έχουν πεθάνει, μπορεί να μην έχουν περάσει καθόλου και έρχονται και τους ρυπαίνει ο καθένας».

Μια ανάσα δίπλα από την πυρκαγιά στην περιοχή της Βραυρώνας, αλλά και πολύ κοντά στο αεροδρόμιο υπάρχει το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο όπως βλέπετε είναι γεμάτο από πεταμένα λάστιχα οχημάτων κάνοντας την περιοχή πολύ επικίνδυνη για μελλοντική πυρκαγιά.

«Σε περίπτωση ανάφλεξης εδώ, με χέρι με οποιονδήποτε τρόπο, θα κλείσει ο αεροδιάδρομος, γιατί η φλόγα που θα σηκωθεί και ο καπνός θα είναι τεράστια και μέχρι να έρθουν το δύσβατο της περιοχής καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει», πρόσθεσε ο Ιωάννης Αϊδινιώτης.

Η εικόνα μοιάζει με «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί, καθώς όπως λένε οι κάτοικοι του δήμου Μαρκόπουλου, ένα πεταμένο τσιγάρο πάνω στα μπάζα και τα εγκαταλελειμμένα λάστιχα είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή.

Την ίδια ώρα, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και με τις υψηλές θερμοκρασίες να έχουν «ξεκινήσει» πρόωρα φέτος, οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα δύσκολο από άποψη πυρκαγιών καλοκαίρι. Την ίδια σύσταση προς τους πολίτες απηύθυνε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος πρόκλησης καταστροφικής πυρκαγιάς. Δείξτε υπευθυνότητα, σεβαστείτε το περιβάλλον, τις περιουσίες και τις ζωές των συμπολιτών μας», είπε ο υπουργός.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων έχει οριστεί προθεσμία μέχρι τέλος του μήνα να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, διαφορετικά θα επιβληθούν «τσουχτερά» πρόστιμα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκε πιστόλι κρυμμένο μέσα σε τοίχο κελιού -Τι είδαν οι αστυνομικοί

Ένα πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο μέσα στον τοίχο κελιού στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αρχές του σωφρονιστικού ιδρύματος καθώς και αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και βρήκαν το όπλο...

Σάμος: Την Τετάρτη απολογείται η 49χρονη που σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της με κάβουρα

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί η 49χρονη, που χθες Μεγάλο Σάββατο, σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο. Η κατηγορούμενη ομολόγησε, ότι χτύπησε μέχρι θανάτου τον...

Φόρτωση άρθρων...