Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βρετανία: Προβληματίζει η εικόνα του Βασιλιά Καρόλου στο πρώτο του μήνυμα μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Βασιλιάς Κάρολος έκανε το πρώτο του διάγγελμα, μετά την ανακοίνωση ότι έχει καρκίνο και όλοι στη Μεγάλη Βρετανία περίμεναν να δουν το διάγγελμα αυτό. Όχι τόσο για αυτά που θα πει ο Κάρολος, όσο για να βεβαιωθούν ότι ο Βασιλιάς «είναι καλά».

Ο Βασιλιάς Κάρολος ηχογράφησε την ετήσια ομιλία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας. Στην ομιλία του προς την οικογένεια των εθνών, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί την Κοινοπολιτεία «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». 

Ο μονάρχης δεν αναμένεται να παραστεί αυτοπροσώπως στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Αντ’αυτού η σύζυγος του, η βασίλισσα Καμίλα, θα είναι επικεφαλής της ομάδας των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας που θα παραστούν, μεταξύ άλλων και ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Η διάγνωσή του με καρκίνο και η συνεχιζόμενη θεραπεία του δικαιολογούν μια μικρή αλλαγή στην εμφάνισή του. Στο διάγγελμα που έκανε ο βασιλιάς Κάρολος με αφορμή την ημέρα της Κοινοπολιτείας, ο ίδιος ήταν με κόκκινα μάτια και ταλαιπωρημένο βλέμμα. Πηγές του παλατιού συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι σε καλή διάθεση και αποφασισμένος να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερη δουλειά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ οι γιατροί τον προτρέπουν να μην ασκεί δημόσια καθήκοντα.

Από τότε που ο βασιλιάς διεγνώσθη με καρκίνο έχει αναβάλει όλα τα δημόσια καθήκοντα, αλλά συνεχίζει τις παρασκηνιακές εργασίες διαβάζοντας καθημερινά τα κόκκινα κουτιά με τα κρατικά έγγραφα και πραγματοποιεί κάποιες προσωπικές συναντήσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...