Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βρέθηκε DNA ενός εκ των δραστών που επιτέθηκαν στην παρέα των Κρητικών - Νοικιασμένο το τζιπ που επέβαιναν - Τα νέα δεδομένα της έρευνας των αρχών

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το τζιπ ταυτοποιήθηκε και είναι νοικιασμένο μέσω leasing .

Ελλάδα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του πιστολέρο που νωρίς το πρωί τραυμάτισε τους τρεις κρητικούς στην οδό Ιακχου στο Γκάζι.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό από το οποίο προσπαθούν να «ταυτοποιήσουν» το ανθρακί χρώματος τζιπ καθώς οι μάρτυρες δεν συγκράτησαν αριθμό πινακίδας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το τζιπ ταυτοποιήθηκε και είναι νοικιασμένο μέσω leasing .

Αντρες της ασφαλείας πήγαν στην εταιρεία που φέρεται να το νοίκιασε στους δράστες προκειμένου να διαπιστώσουν το όνομα του ενοικιαστή.

Αρχικά η έρευνα είχε ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο έδρασε ο πιστολέρο φαίνεται να παραπέμπει στο οργανωμένο έγκλημα και για αυτό πλέον έχει αναλάβει το τμήμα δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. 

Βρέθηκε DNA δράστη της επίθεσης, σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν στα χέρια τους DNA δράστη της επίθεσης, ίσως και εκείνου που άνοιξε πυρ. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να διευκρινιστεί -τουλάχιστον ακόμα- καθώς υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο και δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο πιστολέρο ήρθε και αυτός στα χέρια με την παρέα από την Κρήτη ή μόνο ο συνεργός του. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γενετικό υλικό φαίνεται να έχει μείνει πάνω στα ρούχα ενός από τα θύματα, όταν οι δράστες τους πλησίασαν και ένας από αυτούς χτύπησε έναν νεαρό στο πρόσωπο.

Μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν λάβει 11 καταθέσεις αναφορικά με το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ενώ «χτενίζουν» το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχές που πιθανότατα να έχουν καταγράψει την κίνησή του πριν την συμπλοκή. 

Πώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο στο Γκάζι

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέα από την Κρήτη διασκέδαζε σε μεγάλη πίστα επί της οδού Πειραιώς και λίγο μετά τις 03:00 τη νύχτα κατευθύνθηκαν προς το Γκάζι για να συνεχιστεί το γλέντι. Ωστόσο, το bachelor για το γάμο ενός από την παρέα που θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου είχε τραγική κατάληξη.

Aναλυτικότερα, η παρέα των 6-7 Κρητικών βγήκαν από νωρίς και διασκέδαζαν καθώς ένας από αυτούς παντρεύεται στις 29 Δεκεμβρίου και έκαναν μπάτσελορ πάρτι. Πέρασαν από διαφορά νυχτερινά μαγαζιά και περίπου 03:00 πήγαν σε ένα στη συμβολή των οδών Ευάδνης και Πειραιώς. Κατά τις 06:00 βγήκαν και πήγαν να φάνε σε πιτσαρία που βρίσκεται στην οδό Ιάκχου, πλησίον από το κλαμπ όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί. 

Λίγη ώρα μετά και ενώ 2-3 από τα άτομα που έτρωγαν κάποιος από τους υπόλοιπους που ήταν παραδίπλα φέρεται να φώναξε «εεεεεε οοοοο» την ώρα που περνούσε ένα ανθρακί τζιπ Range Rover.

Γι' αυτή την ασήμαντη αφορμή ο οδηγός ακινητοποίησε το αυτοκίνητο λίγο πιο κάτω και δυο άτομα πιθανόν ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός κατέβηκαν και προσέγγισαν την παρέα των Κρητικών.

Στη συνέχεια ένας εκ των επιβαινόντων του ΙΧ δυο έριξε ένα χαστούκι, σε έναν από την παρέα των Κρητικών με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να αντιδράσουν. Τότε ο δεύτερος από τους επιβαίνοντες του τζιπ έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τους τρεις.

Αμέσως εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο Γεννηματάς και οι τρεις με τραύματα στο κεφάλι -Σοβαρά ο ένας

Τα τρία θύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς με τραύματα στο κεφάλι. Πρόκειται για δύο αδέρφια τον 33χρονο Ο.Δ., τον 28χρονο Ο.Ι. και τον φίλο τους 28χρονο Ρ.Φ., ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα δύο αδέρφια φαίνεται να είναι εκτός κινδύνου ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο φίλος τους. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεκινάει από σήμερα η μεγάλη έξοδος για το Πάσχα - Άστατος ο καιρός στο σούβλισμα του οβελία

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα συνεχίζεται με πάρα πολύ κόσμο να εγκαταλείπει τις μεγάλες πόλεις ώστε να περάσουν τις άγιες ημέρες παραδοσιακά κοντά στη φύση και τις οικογένειές ...

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Φόρτωση άρθρων...