Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Βρέχει στη Δαδιά Έβρου – Ελπίδες για να περιοριστεί η φωτιά (Video)

Ελλάδα

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι φλόγες καίνε ανεξέλεγκτα το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Ωστόσο, βροχή έχει ξεκινήσει στον Έβρο και όλοι ευελπιστούν ότι θα συμβάλει σημαντικά στην φωτιά στο δάσος της Δαδιάς.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών συνεχίζονται και σήμερα στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, όπου για πέμπτη ημέρα επιχειρούν ισχυρές επίγειες  δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Οι εναέριες δυνάμεις δεν μπορούν ωστόσο να συνδράμουν εξαιτίας του καιρού, αλλά δεν απειλούνται πλέον σπίτια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Το ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται βόρεια, προς την περιοχή του μοναστηριού, ενώ το δεύτερο είναι νότια, προς το φράγμα της Λύρας.

Στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΛ.ΑΣ., οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ακόμα, σε εξέλιξη βρίσκεται, ακόμα πυρκαγιά στην Πέλλα αλλά και στην Χαλκιδική, δύο στην Κασσάνδρα και μία στην Σιθωνία. Φωτιά έχει αυτή τη στιγμή και στην Έδεσσα με όλα τα μέτωπα προς το παρόν να μην εμπνέουν κάποια ανησυχία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Δέχθηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δη...

Φόρτωση άρθρων...