Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη (πίνακας)

Ελλάδα

Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού αύριο, Πέμπτη.

Στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις και ένταση έως τα 6 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί κι άλλη πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο, σύμφωνα με το meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης σε τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 23, στην Ήπειρο από 10 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24-26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στην περιοχή του Καστελόριζου θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν, από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ στα παράκτια τμήματα και βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ στα νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

Σε ποιες περιοχές έβρεξε περισσότερο την Τετάρτη

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr., οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις έως τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου έχουν εκδηλωθεί στη Στερεά Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής – και στις Σποράδες.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης:

Βροχές, καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια – Τραυματίας ένας αστυνομικός, κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο

Άλλη μία νύχτα επεισοδίων βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων το Σάββατο προς Κυριακή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Τα επεισόδια ξεκίνησ...

Μαρούσι: Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Μια παρεξήγηση η οποία ξεκίνησε μέσα στο νυχτερινό κέντρο και εξελίχθηκε σε έναν άγριο καβγά έξω από αυτό ήταν η αφορμή της φονικής συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε γνωστό...

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Φόρτωση άρθρων...