Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού – Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Ελλάδα
Tags: καιρός

Ο καιρός συμβαδίζει με την εποχή, καθώς η μισή χώρα έχει “ντυθεί στα λευκά”. Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης το πρωί της Κυριακής (21/1) σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την πορεία της κακοκαιρίας.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19-01-2024/1200 επικαιροποιείται σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Αναλυτικά:

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (της τάξεως των 8 – 10 βαθμών Κελσίου) αναμένεται σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά και ημιορεινά.
Παράλληλα επικρατούν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο ενώ θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Χιονοπτώσεις:

α) Θα συνεχιστούν στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ τη νύχτα προς την Κυριακή (21-01-24) θα χιονίσει και στα πεδινά των περιοχών αυτών καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.
β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν αρχικά στη Θράκη και από το μεσημέρι βαθμιαία στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.
γ) Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

α) Την Κυριακή (21-01-24) σε ολόκληρο το Αιγαίο.
β) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.
γ) Περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23-01-24).

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα προβλέπονται:

α) Μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) στην Ήπειρο, την ανατολική Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στις Σποράδες.
γ) Από την αρχή της ημέρας μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τη νύχτα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Φόρτωση άρθρων...