Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

«Βροχή» οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία: Έγιναν 850 σε 9 ηµέρες σε όλη τη χώρα

Ελλάδα

«Tροµάζουν» τις Αρχές οι απανωτές καταγγελίες γυναικών και παιδιών πως έχουν πέσει θύµατα ενδοοικογενειακής βίας, µε τις κλήσεις στο «100» να διαδέχονται η µία την άλλη.

Κάθε µία ώρα 6 θύµατα καλούν τις Αρχές για να καταγγείλουν τον νταή σύντροφο ή σύζυγο ή πατέρα, αριθµός εξωπραγµατικός για τα ελληνικά δεδοµένα.

Η δολοφονία της άτυχης Κυριακής Γρίβα, αλλά και οι αλλαγές που ακολούθησαν τις αποκαλύψεις των λανθασµένων ενεργειών που έκαναν οι αστυνοµικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση της 28χρονης έδωσαν δύναµη στα θύµατα να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους.

«Καταιγίδα» από καταγγελίες - Οι ελλείψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό πως µέσα σε µόλις 9 ηµέρες έγιναν 850 καταγγελίες σε ολόκληρη τη χώρα για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, µε αποτέλεσµα να συλληφθούν συνολικά 617 άτοµα. Αριθµοί-ρεκόρ, που δεν έχουν κανένα προηγούµενο στα ελληνικά αστυνοµικά χρονικά.

Οι δικογραφίες που σχηµατίστηκαν το 2020 για το αδίκηµα της ενδοοικογενειακής βίας ήταν µόλις 5.400, ενώ το 2023 σχηµατίστηκαν 11.500. Φέτος ο αριθµός αναµένεται να εκτιναχθεί.

Σύµφωνα µε τα ίδια στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., µέσα σε µόνο µία βάρδια το τηλεφωνικό κέντρο του «100» δέχεται έως και 10.000 κλήσεις για διάφορα περιστατικά, µε την Άµεση ∆ράση πάντως να... αιµορραγεί, αφού οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες και η ανταπόκριση στα περιστατικά δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.

Συγκεκριµένα, 550 αστυνοµικοί της Άµεσης ∆ράσης είναι αποσπασµένοι: πρόκειται για µια µείωση κατά 40%. Ως προς τις καθηµερινές βάρδιες, αυτές είναι χωρισµένες σε πρωινές, απογευµατινές και βραδινές και καθεµία θα έπρεπε βάσει σχεδίου να έχει στον δρόµο 50 περιπολικά. Αντ’ αυτού, η πρωινή βάρδια διαθέτει 26 περιπολικά, η απογευµατινή επίσης 26, ενώ η νυχτερινή βάρδια βγάζει έως και 30 περιπολικά στον δρόµο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στάσεις εργασίας αύριο Πρωτομαγιά στο Μετρό - Δείτε πώς θα κινηθούν τα μέσα και ποιοι απεργούν

Στη γενική 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς, τη Μεγάλη Τετάρτη (01/05), συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σωματεία των οποίων έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας...

Ανατροπή στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν αύριο Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα ανατροπή φέρνουν οι αποφάσεις των εργαζομένων στη λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού, αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά), ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων. Η ΣΤΑΣΥ με α...

Φόρτωση άρθρων...