Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Λέσβος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με 14 άτομα πλήρωμα - Εντοπίστηκε ζωντανός ένας ναυτικός, 13 αγνοούμενοι

Ελλάδα

Το φορτηγό πλοίο «Raptor» με 14 άτομα πλήρωμα που μετέφερε αλάτι βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Το πλοίο με σημαία Κομόρες και μήκος 106 μέτρων είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με 6.000 τόνους αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία ενώ μεταβαίνουν τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Προς το παρόν έχει εντοπιστεί μόνα μέλος του πληρώματος ζωντανό και τον ανέσυρε το ελικόπτερο του ΠΝ.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν τα 3 μέτρα σε ύψος.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, ένας Ινδός και 11 Αιγύπτιοι. Η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει την έδρα της στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες (Videos&Photos)

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα των ποινών για τους έξι που κρίθηκαν ένοχοι για την ...

Φόρτωση άρθρων...