Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Χαλκιδική: Συνελήφθη ο πατέρας του 3χρονου που παραλίγο να πνιγεί - Γυμναστής περιγράφει πώς έσωσε το παιδί

Ο γυμναστής βρισκόταν στην παραλία, στην περιοχή Παλιούρι Χαλκιδικής, το μεσημέρι τις Παρασκευής, όταν ξαφνικά είδε δύο γονείς να βγάζουν έντρομοι το μόλις 3 χρόνων παιδί τους έξω από τη θάλασσα.

Ελλάδα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών ότι ανήλικο αγόρι, 3 ετών, βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, εντός της θάλασσας στην παραλία «Ξένια» Παλιουρίου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Στο ανωτέρω ανήλικο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενο και ιδιώτη γιατρό και αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου Χαλκιδικής, ενώ στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Συνελήφθη ο πατέρας του 3χρονου που παραλίγο να πνιγεί στη Χαλκιδική
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος αλλοδαπός πατέρας του ανηλίκου, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο).

Ο «φύλακας άγγελος» γυμναστής που έσωσε 3χρονο από πνιγμό -«Πρέπει όλοι να ξέρουμε πρώτες βοήθειες»
Τις δραματικές στιγμές μέχρι να σώσει ένα 3χρονο αγγελούδι από πνιγμό, στο Παλιούρι Χαλκιδικής, διηγήθηκε ο γυμναστής Θοδωρής Κορωνίδης.

Ο «φύλακας άγγελος» του παιδιού μίλησε στο thesstoday.gr.

Ο γυμναστής βρισκόταν στην παραλία, στην περιοχή Παλιούρι Χαλκιδικής, το μεσημέρι τις Παρασκευής, όταν ξαφνικά είδε δύο γονείς να βγάζουν έντρομοι το μόλις 3 χρόνων παιδί τους έξω από τη θάλασσα.

Χαλκιδική: «Έτρεξα, τον ξάπλωσα και ανέλαβα δράση» λέει ο γυμναστής από τις Σέρρες
«Βρισκόμουν στην παραλία με την οικογένειά μου όταν είδαμε τους γονείς να βγάζουν το παιδί πανικόβλητοι από τη θάλασσα. Έτρεξα, το ξάπλωσα κάτω και ανέλαβα δράση. Μετά από δύο λεπτά που του έκανα ΚΑΡΠΑ με 30 πιέσεις στην καρδιά και δίνοντάς του το φιλί της ζωής, ζωντάνεψε και άρχισε να κλαίει».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει τη διάσωση του 3χρονου παιδιού που κινδύνευσε να πνιγεί στο Παλιούρι της Χαλκιδικής ο «φύλακας άγγελός» του.

Το σοβαρό περιστατικό συνέβη στις 13.30 της Παρασκευής, όταν το παιδί έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα, με τους γονείς σε κατάσταση σοκ να το απομακρύνουν από το νερό.

Ο Θοδωρής Κορωνίδης, γυμναστής από τις Σέρρες, μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, επιδεικνύοντας άψογα αντανακλαστικά και με στοχευμένες κινήσεις, κατάφερε να το επαναφέρει, επεμβαίνοντας τα πρώτα -πιο κρίσιμα- λεπτά, προτού καν φτάσει ο ναυαγοσώστης.

Μιλώντας στο Τhesstoday.gr, κάνει λόγο για «ένα τραγικό συμβάν που είχε αίσιο τέλος» και τονίζει τη ζωτική σημασία εκμάθησης πρώτων βοηθειών.

Το σοκ των γονέων ξεπεράστηκε εν μέρει, μόλις επανήλθε το τρίχρονο παιδάκι, περιγράφει ο κ. Κορωνίδης, λέγοντας πως η οικογένεια ήταν τουρίστες από τα Βαλκάνια.

«Αφού το παιδί έκανε εμετό, έφτασε ο ναυαγοσώστης και το προσωπικό του μαγαζιού και επικοινωνήσαμε με το γιατρό του Πευκοχωρίου. Το παιδί το παρέλαβε το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά όλα δείχνουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο και πως θα γίνει καλά» εξηγεί, τονίζοντας πως ποτέ δεν θα ξεχάσει τη σημερινή μέρα.

Ο ίδιος γνωρίζει πρώτες βοήθειες εδώ και 6 χρόνια, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρακολουθεί εκ νέου σεμινάρια, καθώς «η γνώση για τη διάσωση δεν σταματά ποτέ».

Μάλιστα, ως πατέρας δύο παιδιών έχει φροντίσει να διδαχθούν και αυτά πρώτες βοήθειες. «Αν και είναι μικρά, 12 και 6 ετών, έχουν μάθει τα βασικά και σήμερα, που η διάσωση έγινε μπροστά στα μάτια τους, ήταν καθοριστικό για να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα αυτής της γνώσης», αναφέρει.

Δεν υπάρχει παντού ένας γιατρός -Πρέπει όλοι μας να μάθουμε πώς να σώσουμε τη ζωή κάποιου
Ο γυμναστής τονίζει πως σε περιπτώσεις πνιγμού από νερό ή από ξένο σώμα, τα πρώτα λεπτά είναι τα πιο κρίσιμα και πιο καθοριστικά και ακόμη και αν φτάσει στο σημείο αργότερα ασθενοφόρο ή γιατρός, μπορεί να είναι πολύ αργά.

«Όσο πιο πολλοί είμαστε οι γνώστες πρώτων βοηθειών τόσο το καλύτερο. Δεν κοστίζει πολύ να αφιερώσουμε μόλις 7 ώρες από τη ζωή μας για να μάθουμε πώς να σώσουμε τη ζωή κάποιου άλλου» επισημαίνει ο κ. Κορωνίδης, και τονίζει πως «δεν μπορεί να υπάρχει γιατρός παντού, ανά πάσα στιγμή, η γνώση είναι δύναμη και η ζωή πολύ εύκολο να χαθεί».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γυμναστής έδωσε τις πρώτες βοήθειες
Η συγκεκριμένη περιπέτεια σήμαινε και κάτι παραπάνω για τον ίδιο, καθώς και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει ξανά για τη διάσωση ενός ανθρώπου, δίχως όμως αίσιο τέλος.

«Πριν από χρόνια επενέβην ξανά, έκανα ΚΑΡΠΑ σε έναν 60χρονο που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μαραθωνίου στο Σιδηρόκαστρο. Παρά τις προσπάθειές μου και τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας, δεν τα κατάφερε. Σήμερα, όμως, ο Θεός είχε άλλα σχέδια και σώθηκε το παιδάκι» διηγείται ο γυμναστής, τονίζοντας πως και στις δύο περιπτώσεις έκανε απλά το χρέος του στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Φόρτωση άρθρων...