Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Χαμηλές θερμοκρασίες και σήμερα (Video)

Ελλάδα

Σήμερα, Τρίτη, προβλέπεται το τελευταίο κύμα αυτής της κακοκαιρίας το οποίο θα επηρεάσει αρκετές περιοχές και θα είναι το πιο ισχυρό των τελευταίων ημέρων, χωρίς ωστόσο να περιμένουμε να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα.

Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσει συννεφιά. Βροχές προβλέπονται στη Θράκη, στη Χαλκιδική, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μάλιστα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και γενικά σε παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες και λίγο πιο δυνατές βροχές.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά-ημιορεινά, πρόσκαιρα σε χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά ηπειρωτικά. 

Όμως, θα υπάρχει η τάση από νωρίς το μεσημέρι σε περιοχές από το νομό Μαγνησίας και νοτιότερα, κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη να χιονίζει κατά διαστήματα πιο πυκνά, με τη μορφή υφέσεων και εξάρσεων, αλλά οι πιο πυκνές χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται περίπου από 400-500 μέτρα και πάνω.

Η θερμοκρασία αν και σε ορισμένες περιοχές θα ανέβει λίγο, σε γενικές γραμμές θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 14 βαθμούς και στα δυτικά, 10-13 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι βόρειοι θα πνέουν σε θυελλώδεις εντάσεις στα πελάγη 5-7 στο Αιγαίο και 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αυξημένη συννεφιά και βροχές από νωρίς το μεσημέρι και στη συνέχεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά του νομού. 

Σε χαμηλό υψόμετρο θα είναι πιο εξασθενημένες και από τα 400-500 μέτρα και πάνω, κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Η θερμοκρασία από 3 έως 10 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 5-7 στα ανατολικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά, με πιθανότητα ψιλόβροχου το μεσημέρι. Στη Χαλκιδική όμως περιμένουμε βροχές, στα παραθαλάσσια πρόσκαιρες καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 2-14 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι 4-6 μποφόρ.

Όσον αφορά την εξέλιξη αυτού του ανοιξιάτικου χιονιά, την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγη συννεφιά. 

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται βροχές και χιόνια. 

Όμως, από το απόγευμα και στη συνέχεια, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν μέχρι το βράδυ στα νότια. Βοριάδες στα πελάγη, 5-7 στο Αιγαίο και 8 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 13-15 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη μετά το παρατεταμένο διάστημα βαρυχειμωνιάς, η άνοιξη θα επιστρέψει. Με εξαίρεση λίγες βροχές και χιόνια στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. 

Σε ανοδική πορεία η θερμοκρασία, με τις μέγιστες στους 15-19 βαθμούς Κελσίου και οι βοριάδες θα πνέουν το πρωί στα 6-8 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν από βορρά προς νότο.

Δείτε το βίντεο του MEGA:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισόβια κάθειρξη για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ...

Κολωνός: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», είπε η 12χρονη μετά την ενοχή του Μίχου

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη 17χρονη αδερφή της, η 12χρονη από τα Σεπόλια αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του...

Φόρτωση άρθρων...