Κυριακή
01 Ιουνίου 2025

Χανιά: Κατάδικος έκανε τον διευθυντή τράπεζας και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Ελλάδα

Δεν έχει προηγούμενο η δράση ενός κατ’ εξακολούθηση απατεώνα στα Χανιά ο οποίος εξαπατούσε ηλικιωμένους συνταξιούχους κυρίως, αποσπώντας τους χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για τον ίδιο κατάδικο ο οποίος είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Ιούλιο από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Κισάμου ως ο εγκέφαλος σωρείας περιπτώσεων με απάτες με την μέθοδο της επιστροφής χρημάτων – αναδρομικών κλπ, με θύματα ηλικιωμένους όχι μόνο στην Κίσαμο αλλά σε ολόκληρη την χώρα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν συνεχείς καταγγελίες στην Κίσαμο αλλά και και στα Χανιά για νέες περιπτώσεις εξαπάτησης με την ίδια μέθοδο.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, συνταξιούχοι και όχι μόνο, δέχονται τηλεφώνημα από δήθεν διευθυντή τραπεζικού καταστήματος ο οποίος τους ενημερώνει πως δήθεν δικαιούνται αναδρομικά ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

 Όμως επειδή πρέπει να καταβληθούν κρατήσεις – φόροι, πρώτα θα καταθέσουν σε έναν λογαριασμό τα χρήματα που είναι περίπου 5.000 ευρώ και στην συνέχεια με την απόδειξη της κατάθεσης, θα πάνε στην τράπεζα για να γίνει η εκταμίευση των αναδρομικών.

Εννοείται πως τα θύματα αντιλαμβάνονται την απάτη όταν πηγαίνουν στην τράπεζα και μαθαίνουν πως ούτε αναδρομικά υπάρχουν και πως τα χρήματά τους έκαναν «φτερά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις οι νέες περιπτώσεις εξαπάτησης έγιναν γνωστές στο Α.Τ. Κισάμου, με κατάλληλες κινήσεις και εμπεριστατωμένη έρευνα, διαπιστώθηκε πως και πάλι ο εγκέφαλος της απάτης ήταν ο ίδιος Έλληνας κατάδικος ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τρικάλων, ενώ και πάλι είχε ως συνεργό έναν συγκρατούμενό του και «εξωτερικούς συνεργάτες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στη φάκα της ΑΑΔΕ 2,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα στους Κήπους - Τα μετέφεραν με τη «μέθοδο της τάπας»

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι ελεγκτές Τελωνείου Κήπων ΑΑΔΕ, ακινητοποίησαν και οδήγησαν σε έλεγχο φορτηγό προερχόμενο από Τουρκία με προορισμό τη Γερμανία. Σύμφωνα με τα ...

«Πανικοβλήθηκα, πίστεψα ότι απειλούμαι - Πυροβόλησα για να μην μας σκοτώσει» λέει ο Τούρκος μαφιόζος για τους πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ

Ισχυρίζεται πως πυροβόλησε υπό καθεστώς τρόμου, καθώς πίστευε ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα -Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του

Φόρτωση άρθρων...