Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, το πρωί προκειμένου να ενημερώσει για την εξέλιξη της φωτιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από τον Σχίνο Κορινθίας.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα» υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ήταν ολέθρια, ενώ όπως ενημέρωσε, έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα γης.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να οριοθετήσουν τη φωτιά, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν ιδιαιτέρως το έργο τους.
«Το πρωί, όταν και κόπασαν οι άνεμοι σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην κατάσβεση», επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συμπλήρωσε ότι από την πυρκαγιά καταστράφηκαν και οικίες, κυρίως εξοχικές και αγροικίες.
«Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα προχωρήσαμε σε προληπτικές εκκενώσεις και εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112 σε τοπικό επίπεδο για οικισμούς και περιοχές», πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις