Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Χατζηδάκης: Κατάφεραν μόνο να φέρουν ένα τσουβάλι μέτρα

Ελλάδα

Η συμφωνία στο Εurogroup είναι η πρόταση που απέρριψε η κυβέρνηση στις 22 Μαΐου με κάποιες διακοσμητικές αλλαγές εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στα "Parapolitika 90,1" υποστήριξε ότι παίρνουμε μια δόση 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ η χώρα έως το Μάρτιο του 2017 θα έπρεπε να είχε πάρει 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με το ΔΝΤ είπε επίσης πως το Διεθνές Νομισματικό ταμείο δεν δίνει πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους, λέγοντας ότι το θέμα παραπέμπεται μετά τον Αύγουστο του 2018 οπότε λήγει και το πρόγραμμα, ενώ τόνισε ότι η συσχέτιση της ανάπτυξης είναι με τις ετήσιες πληρωμές και όχι με το θέμα του χρέους καθώς όπως είπε όταν έχεις υψηλότερη ανάπτυξη θα δίνει περισσότερα λεφτά ετησίως στους ξένους.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις προσδοκίες της κυβέρνησης λέγοντας η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που είχε βάλει ενώ δήλωσε πως πέρασε η άποψη της Γερμανίας και του Σόιμπλε με κάποιες διακοσμητικές παρεμβάσεις.

Ανέφερε πως έχουμε ένα τέταρτο μνημόνιο με ένα τσουβάλι μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους και σε ό,τι αφορά το χρέος δεν έχουμε ποσοτική χαλάρωση αλλά ούτε έκθεση βιωσιμότητας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοκ στην Ημαθία: 23χρονη ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε – Ερευνώνται τα αίτια θανάτου

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά τον απροσδόκητο χαμό μιας 23χρονης κοπέλας. Η νεαρή γυναίκα ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής με έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε...

Καιρός: Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη – Πού χτύπησε κόκκινο ο υδράργυρος

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας το Σάββατο 18/05 σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρο...

Φόρτωση άρθρων...