Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Χιλιάδες ραντεβού εμβολιασμού για τα παιδιά από το νέο έτος

Χιλιάδες νέα ραντεβού εμβολιασμού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών επρόκειτο να ανοίξουν στις 4 και 5 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι θα πραγματωθεί η πρώτη μεγάλη παραλαβή εμβολίων για τον κορωνοϊό για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι εμβολιασμοί παιδιών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, ξεκινούν σήμερα με τις πρώτες 60.000 δόσεις, ενώ μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είχαν κλειστεί 31.000 ραντεβού, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Για τους άνω των 60 ετών ανέφερε ότι 115.000 άτομα της συγκεκριμένης ομάδας είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους και εκτίμησε ότι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι μισοί από τους 520.000 ανεμβολίαστους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επεσήμανε ότι έχουν αυξηθεί οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί και θα δοθεί προτεραιότητα στα 18.000 αιτήματα για εμβολιασμό με πρώτη δόση σε όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ακόμα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι ετοιμάζεται ειδική πλατφόρμα για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό προκειμένου να υποβάλλουν τα πιστοποιητικά τους και να μην τους επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός – Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυ...

Ημαθία: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή, ενώ έκαναν ιππασία

Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Ημαθία, η οποία αφορά την σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων μαθητριών κατά τη διάρκεια σ...

Φόρτωση άρθρων...