Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Χιόνια ξανά στην Αττική τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - Ο παγετός το επικίνδυνο «στοίχημα» για την Τρίτη

Τι λένε τα νεότερα προγνωστικά - Στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής μέχρι και την Τρίτη

Ελλάδα

Με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να μαίνεται και την Αττική να έχει ντυθεί στα λευκά, οι τελευταίες προβλέψεις δίνουν περισσότερες χιονοπτώσεις και πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού μέχρι αύριο λίγο πριν από το μεσημέρι, με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος γράφει τα εξής: «Και τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από το προγνωστικό μας σύστημα συγκλίνουν σε νέα επιδείνωση του καιρού από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής. Αυξημένες οι πιθανότητες αυτό το νέο χιονοκύμα να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!».

Οι κεντρικοί οδικοί άξονες με τη συνδρομή των αρμοδίων Αρχών παραμένουν ανοιχτοί, ωστόσο στα βόρεια προάστια παραμένει κλειστή η Λ. Πάρνηθος, με την κατάσταση να παραμένει δύσκολη λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σε περιοχές όπως οι Θρακομακεδόνες.

αν και η κακοκαιρία θα αρχίσει να φθίνει με τις νέες χιονοπτώσεις να είναι αραιότερες και ηπιότερες, το μεγάλο «στοίχημα» της επόμενης ημέρας, της Τρίτης, είναι ο παγετός που θα καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνες τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3 Σάκη Αρναούτογλου, την Τρίτη οι μπόρες χιονιού θα επιμείνουν στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες ενώ πολλές περιοχές θα έχουν ηλιοφάνεια -κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια-, με «δόντια» όμως, καθώς ο βοριάς θα κρατήσει τις θερμοκρασίες πολύ χαμηλές.

Μετά το μεσημέρι οι μπόρες χιονιού θα εξασθενήσουν ή θα περιοριστούν στα πιο ορεινά ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά στις περισσότερες περιοχές, εκτός Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας , Μαγνησίας, Σποράδων, Κυκλάδων και Κρήτης, όπου οι μπόρες θα διατηρηθούν. Στις παραπάνω περιοχές μάλιστα δεν αποκλείεται αυτές οι μπόρες χιονιού να πυκνώσουν μέσα στις βραδινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη.

Στην Αττική η Τρίτη θα ξεκινήσει με μπόρες χιονιού , πιο έντονες στα ορεινά και βορειοδυτικά. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ορεινό κομμάτι του νομού ενώ το βράδυ αναμένονται νέες μπόρες χιονιού ασθενούς έως και μέτριας έντασης.

Οι άνεμοι βοριάδες στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 1 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις ακόμη αναμένονται, την Τρίτη, σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια, στα πεδινά τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς επίσης χιονόνερο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο (με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα), με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης.

Οι χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σε Μαγνησία, Φθιώτιδα και Μαγνησία θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Η παγωνιά θα διατηρηθεί μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας με μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο μέχρι και τα μέσα του μήνα υπάρχουν ενδείξεις για νέα κύματα κρύου που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόρινθος: Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου

Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το...

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Έξι περιοχές στο επίκεντρο

Σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων αναβαθμίζεται το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη (18.0424), με το νέο «κύμα» κακοκαιρίας να καταφτάνει με ισχυρ...

Φόρτωση άρθρων...