Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια στην Αττική μέχρι το βράδυ (χάρτες)

Ελλάδα

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στην Αττική που έφερε η κακοκαιρία «Φίλιππος». Το κρύο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα είναι «τουχτερό».

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo καταγράφουν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων τουλάχιστον δέκα ετών για τον μήνα Μάρτιο στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Οι χιονοπτώσεις το πρωί της Πέμπτης 10 Μαρτίου εντοπίζονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Β. Σποράδων, της Εύβοιας και πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τα προβλεπόμενα ύψη βροχής και την ένταση των χιονοπτώσεων τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 10/3. Ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Αν. Πελ/νησο και τη Δυτική Κρήτη. Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Ο επόμενος χάρτης δείχνει την πρόγνωση του αριθμητικού μοντέλου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για τις καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο που θα επικρατήσουν το απόγευμα της Πέμπτης 10/3 στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας.

Χιόνια στην Αττική μέχρι το βράδυ

Στην Αττική, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται πάνω από τα 200μ υψόμετρο θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ προβλέπεται να σταματήσουν. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας αναμένουμε βροχή ή χιονόνερο, με παροδική ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα χωρίς χιονόστρωση.

Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια απευθύνει η Πολιτική Προστασία, με μήνυμά της, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που πλήττει τη χώρα.
Παράλληλα, για τις παραπάνω περιοχές απευθύνει ισχυρή σύσταση και για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία είχε στείλει προειδοποιητικό μήνυμα και απηύθυνε ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Βόρεια, Ανατολική Αττική, περιοχές των Βιλίων, της Φυλής και των Ερυθρών Βοιωτίας καθώς, όπως ανέφερε, η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Χιόνια στην Αττική μέχρι το βράδυ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο συζητήθηκε η περικοπή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα σε συνταξιούχους

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) θα αποφασίσει για το εάν είναι συνταγματική ή όχι η κατάργηση των τριών δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας) στις επικουρικ...

«Βροχή» οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία: Έγιναν 850 σε 9 ηµέρες σε όλη τη χώρα

«Tροµάζουν» τις Αρχές οι απανωτές καταγγελίες γυναικών και παιδιών πως έχουν πέσει θύµατα ενδοοικογενειακής βίας, µε τις κλήσεις στο «100» να διαδέχονται η µία την άλλη. Κάθε µί...

Φόρτωση άρθρων...