Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Χίος: Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες - Τέσσερα νεκρά παιδιά (Photos)

Ελλάδα

Τέσσερα παιδιά ηλικίας 3 έως 14 ετών έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο μεταναστών στη Χίο, στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων. Συγκεκριμένα, τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου από το Λιμενικό, μετά τη βύθιση λέμβου με αλλοδαπούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλοδαποί που επέβαιναν στη λέμβο κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας ότι το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Στη βάρκα επέβαιναν 27 μετανάστες, σύμφωνα με πληροφορίες 

Από το πρωί στο σημείο του συμβάντος είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και έως αυτήν την ώρα έχουν διασωθεί 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί).

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και δύο πλωτά του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βάρκα βυθίστηκε, ενώ οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν το στενό Χίου-Τσεσμέ και να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού. 

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο - αδίστακτοι λαθρέμποροι θέτουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες λέμβους μη αξιόπλοες λέμβους στα ανοιχτά της Χίου. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, 4 παιδιά - όλα μεταξύ 3 και 14 ετών - επιβεβαιώθηκαν νεκρά, ένα άτομο αγνοείται, 22 διασώθηκαν και νοσηλεύονται. Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτές οι διελεύσεις δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπονται», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Νότης Μηταράκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Έπεσε πάνω σε περιπολικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Επεισοδιακά εξελίχθηκε καταδίωξη αυτοκινήτου που οδηγούσε 46χρονος στη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθειά του να διαφύγει δεν δίστασε να πέσει πάνω σε περιπολικό της Αστυνομίας, χωρίς πά...

Πληρωμές με κάρτα στα λεωφορεία express του αεροδρομίου - Μέχρι τέλος του έτους σε Μετρό, Τραμ και τρόλεϊ

Ξεκίνησε την Τετάρτη η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λ...

Φόρτωση άρθρων...