Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Χριστούγεννα: Πώς θα γιορτάσουν οι εμβολιασμένοι και πώς οι ανεμβολίαστοι

Δύο εβδομάδες απομένουν για τα Χριστούγεννα. Η απόφαση της Kυβέρνησης να κρατήσει ανοιχτή την οικονομία επαναφέρει έπειτα από δύο χρόνια τις εορταστικές εξόδους, τα ρεβεγιόν, τις εκδρομές και που πέρυσι απαγορεύθηκαν λόγω lockdown. Ωστόσο, φέτος θα έχουμε Χριστούγεννα δύο «ταχυτήτων». 

Οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να στερηθούν τίποτα στην εορταστική τους έξοδο, σύμφωνα με πληροφορίες. Με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού θα διασκεδάσουν σε εσωτερικούς χώρους, με ρεβεγιόν σε εστιατόρια, βόλτες για καφέ ή ποτό σε καφετέριες, μπάρ και κέντρα διασκέδασης, αλλά και με εξόδους θέατρα και κινηματογράφους και επισκέψεις σε μουσεία.

Για τους ανεμβολίαστους η διασκέδαση θα αφορά μόνο σε εξωτερικούς χώρους σε μεικτούς χώρους εστίασης και μόνο εάν έχουν στη διάθεσή τους αρνητικό rapid test στην έξοδο για φαγητό, καφέ ή ποτό, αλλιώς delivery στο σπίτι.

Στη χριστουγεννιάτικη αγορά θα μπουν όλοι αλλά με πιστοποιητικό ή αρνητικό rapid test. Για ψώνια στα εμπορικά καταστήματα, για καλλωπισμό στα κομμωτήρια θα μπαίνει κάποιος πληρώντας τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού, τα ταξίδια με αυτοκίνητο θα γίνουν χωρίς ελέγχους σε αντίθεση με πέρυσι. Χρειάζεται υποχρεωτικά rapid test για τους ανεμβολίαστους που θα ταξιδέψουν με αεροπλάνα, πλοία και τρένα αλλά και για τη διαμονή σε ξενοδοχεία και καταλύματα.

Σχετικά με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα ψώνια από σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων θα γίνονται χωρίς ελέγχους. 
Οι επιστήμονες έχουν κάνει σύσταση για self test πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Φόρτωση άρθρων...