Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Χριστουγεννιάτικα πάρκα: Η Επιτροπή εισηγείται είσοδο μόνο για εμβολιασμένους επισκέπτες και εργαζόμενους

Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αποκάλυψε ότι η Επιτροπή των Ειδικών εισηγείται είσοδο στα θεματικά πάρκα μόνο για εμβολιασμένους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega και ερωτηθείς για το αν υπάρχει εισήγηση για τα θεματικά πάρκα ώστε να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και να είναι και οι εργαζόμενοι εμβολιασμένοι, ο κ. Εξαδάκτυλος επιβεβαίωσε πως ισχύει αυτό.

«Εχουμε μια εποχική απασχόληση, άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα και δεν προβλέπεται για αυτά εμβολιασμός και εφόσον θα κινηθούν με γονείς μέσα στα θεματικά πάρκα που προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι, είναι λογικό να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», εξήγησε.

Η μετάλλαξη Ομικρον αλλάζει τα δεδομένα

Επίσης, ερωτηθείς για το πιστοποιητικό νόσησης και αν θα διαρκεί λιγότερο, ο κύριος Εξαδάκτυλος τόνισε πως «έχει γίνει μια αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου».

«Με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ότι ισχύει τώρα στο μέλλον», προσέθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημειώνοντας ότι «περιμένουμε τα δεδομένα για την Όμικρον. Μέχρι στιγμής οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις».

Όσο για το αν θα υπάρξουν άλλα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τόνισε το εξής: «Είχαμε συζητήσεις και αυτό που θα ανακοινωθεί είναι ότι εκείνοι που παίρνουν πιστοποίηση νόσου από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να έχουν PCR, δηλαδή δεν αρκεί το rapid test, καθώς είναι πολύ πιο αξιόπιστο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, αλλά έρχεται νέο κύμα από Κυριακή - 30άρια από Δευτέρα

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Σ...

Φόρτωση άρθρων...