Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Χρυσοχοΐδης: Έρχονται κι άλλα μέτρα για τα χειρουργεία, μετά την Ενιαία Λίστα

Νέα μέτρα για τα χειρουργεία μετά την Ενιαία Λίστα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, η οποία κατέστη χθες το βράδυ νόμος του κράτους από την Ολομέλεια της Βουλής, θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα πολιτικής, τα οποία στόχο θα έχουν την ουσιαστική επιτάχυνση στη διενέργεια των χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός στα «Παραπολιτικά fm». 

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εάν η Ενιαία Λίστα Χειρουργείων στοχεύει στη διαφάνεια και την αποφυγή κρουσμάτων παράκαμψης της σειράς χειρουργικών ασθενών, πολλές φορές με… φακελάκια, η στόχευση των επικείμενων νέων μέτρων πολιτικής για τα χειρουργεία θα είναι η επιτάχυνση των επεμβάσεων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM»:
«Κατ' αρχάς, ουρές, λίστες για χειρουργεία ογκολογικών ασθενειών και τα λοιπά δεν υπάρχουν. Σε 10-15 μέρες το αργότερο όσοι έχουν καρκίνο, όσοι δηλαδή συμπολίτες μας πάσχουν από καρκίνο, από ογκολογικά περιστατικά, χειρουργούνται γρήγορα. Αυτό, όμως, δημιουργεί το πρόβλημα της μεγάλης λίστας σε ό,τι αφορά άλλου είδους εγχειρήσεις. Παραδείγματος χάριν μία εγχείρηση χολής ή μία εγχείρηση κήλης. Άρα, λοιπόν, επικίνδυνα περιστατικά για την υγεία των ανθρώπων άμεσα όπως είναι τα ογκολογικά χειρουργούνται αμέσως. Τώρα, πρέπει να σας πω ότι το δημόσιο σύστημα είναι αυτό που χειρουργεί τα περισσότερα, σχεδόν το 90% των βαρέων περιστατικών και των σοβαρών ασθενειών. Και αυτό είναι προς τιμήν των χειρουργών μας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να πούμε την αλήθεια, ότι αυτό το σύστημα, που όλοι καμία φορά κριτικάρουμε, θεραπεύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Πάμε λοιπόν στις λίστες, χθες ψηφίσαμε μία διάταξη όπου για λόγους πληροφόρησης, ενημέρωσης και διαφάνειας να ξέρουμε σε κάθε νοσοκομείο τι γίνεται».

Τέλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε: «Δημιουργείται μια πλατφόρμα, έτσι ώστε να ξέρουμε σε κάθε νοσοκομείο τι ακριβώς, ποιες είναι ακριβώς οι περιπτώσεις των ανθρώπων που περιμένουν και πόσο καιρό για την εγχείρησή τους. Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα και σε αυτόν τον τομέα θα έχουμε ανακοινώσεις».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζευγάρι έκανε “φύλλο και φτερό” σπίτια σε Πιερία και Λάρισα- Δέκα διαρρήξεις σε τρεις μήνες

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνίασαν συνολικά 10 διαρρήξεις οικιών, που έγιναν από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο του 2023, σε περιοχές της Πιερίας και της Λάρισα...

Φόρτωση άρθρων...