Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Χτύπημα στο ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη - Μέτρα ζητά ο Δένδιας για την ασφάλεια προξένου και ομογενών

Σε καταφύγιο που βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου του ΟΑΣΕ παραμένει ο Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης. Νωρίτερα το μεσημέρι έλαβε χώρα σφοδρή ανταλλαγή πυρών και προσπάθεια κατάληψης του κτηρίου.

Ελλάδα

Την αρωγή των Αρχών της χώρας για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη, Μανώλη  Ανδρουλάκη ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ο Νίκος Δένδιας.

Ακόμη, ο κ. Δένδιας ζήτησε από το ομόλογό του της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, και τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου.

«O YΠΕΞ Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον D. Kuleba ζητώντας την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση», αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter. 

 Η επικοινωνία του κ. Δένδια έγινε σχεδόν δύο ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυρών έξω από το κτήριο του ΟΑΣΕ στο οποίο έχει μετακομίσει τις τελευταίες μέρες το ελληνικό προξενείο. 

Ολα ξεκίνησαν στις 13:15 όταν έγινε προσπάθεια για κατάληψη του κτιρίου, εντός του οποίου στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο.

Στον χώρο εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο Πρόξενος, μέλη του ΟΑΣΕ και Ουκρανοί οι οποίοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο. Έξω από το κτήριο αντηλλάγησαν σφοδρά πυρά και οι περισσότεροι διαμένοντες εκεί αναζήτησαν καταφύγιο στο υπόγειο του κτιρίου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόξενος και οι υπόλοιποι είναι ασφαλείς και παραμένουν στο καταφύγιο εντός του κτιρίου. Επειδή, όμως, η κατάσταση έγινε γίνει πλέον πολύ επικίνδυνη αναζητούνται τρόποι ασφαλούς διαφυγής με την παροχή εγγυήσεων από τις όποιες αρχές έχουν τον έλεγχο της περιοχής που δοκιμάζεται από σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ ζήτησε από τον ομόλογό του τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση του κτιρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική - Άντρας στα Καλύβια έχασε τα δάχτυλά του, έγιναν και συλλήψεις

Για μία ακόμη το έθιμο της ρίψης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας το βράδυ της Ανάστασης, προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς στέλνοντας ανθρώπους στο νοσοκομείο...

Φόρτωση άρθρων...