Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λούτσα (Photos) 

Ελλάδα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Αρτέμιδα Αττικής. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12:30 στη Λούτσα, κοντά σε σπίτια είναι πλέον οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο.

Οι φλόγες έκαψαν χαμηλή μικτή βλάστηση (χόρτα και θάμνους) σε λόφο στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Νικηταρά

Η φωτιά εκδηλώθηκε από οικοπεδικό χώρο στην οδό Νικηταρά και κατευθύνθηκε προς το Λόφο, όπου υπήρχε πυκνό πευκοδάσος. Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, την πρόλαβαν και δεν της επέτρεψαν να επεκταθεί. 

Λόγω της φωτιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Ιωάννου, από το ύψος της οδού Νέστορος, στο ρεύμα  προς Μοναστήρι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.

Στο σημείο βρέθηκαν 42 πυροσβέστες με 18 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ για την κατάσβεση  επιχείρησαν από αέρος δυο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Erickson. Ακόμα, συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου, είπε πως, στην παρούσα φάση, οι καιρικές συνθήκες είναι καλές κάτι που βοηθά την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων. 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, το μέτωπο είναι περίπου στα 400 μέτρα, ωστόσο ανεβαίνει σε ύψος σε μία δύσβατη περιοχή στον λόφο της περιοχής που ονομάζεται Άγιος Ιωάννης. Συνεχίζοντας τόνισε πως δεν φαίνεται να απειλούνται σοβαρά σπίτια. 

Στο μεταξύ, αξιωματικοί της διεύθυνσης εμπρησμών της Πυροσβεστικής συλλέγουν μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, ώστε να καταλήξουν στην ακριβή αιτία έναρξης της πυρκαγιάς. 
 

Φωτιά κοντά σε σπίτια στη Λούτσα
Φωτιά κοντά σε σπίτια στη Λούτσα
Φωτιά κοντά σε σπίτια στη Λούτσα

 

fvtia
φςτια

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αθήνα την Κυριακή λόγω της διεξαγωγής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή, λόγω της διεξαγωγής του ποδηλατικού αγώνα με την επωνυμία «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024», ανακοίνωσε η Ελληνική Αστ...

Φόρτωση άρθρων...