Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σαλαμίνα και Λούτσα - Σε ύφεση το μέτωπο στα Μέγαρα - Μάχη για τις αναζωπυρώσεις

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση που επικρατεί στην φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων

Ελλάδα

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στη Βένιζα Μεγάρων καλύπτοντας μια έκταση άνω των 1.000 μέτρων. Νωρίτερα εκκενώθηκαν τα χωριά Ζάχουλη και Παπαγιαννέικα, ενώ εξασθενούν οι άνεμοι, γεγονός που ευνοεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη τους με τις αναζωπυρώσεις. Ήδη η φωτιά έχει περιοριστεί από τη μία στα δυτικά από τη Ζάχουλη και από την άλλη στην περιοχή Πευκενέα.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν το απόγευμα έρευνες στα σπίτια, την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν τη δική τους μάχη για να οριοθετήσουν τη φωτιά και να μην περάσει στο Αλεποχώρι.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε νωρίτερα ότι το μέτωπο εκτεινόταν σε ένα χιλιόμετρο αλλά ήταν τέτοιες οι ριπές του ανέμου που δημιουργούνταν αναζωπυρώσεις, δυσκολεύοντας τον έλεγχο της φωτιάς.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 95 πυροσβέστες με 34 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και η ΕΛ.ΑΣ, η οποία προχώρησε και σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα.

Με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Συνολικά 56 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα – Δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Σαλαμίνα, η οποία εκτεινόταν σε τρία διαφορετικά μέτωπα. Ειδικότερα, ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ακόμα στον λόφο Πατρίς, στον λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ζητήθηκε νωρίτερα η εκκένωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, αναβάλλεται προς το παρόν, με εντολή πυροσβεστικής. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας ασθενής με έμφραγμα, μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Είχε προηγηθεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράπωντος, με κατεύθυνση προς την Ακτή Καραϊσκάκη. Παράλληλα, ζητήθηκε από τους πολίτες που βρίσκονται στους Πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου να μετακινηθούν προς την παραλία.

Έσβησε η φωτιά στη Ραφήνα

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Ραφήνας και συγκεκριμένα στην Οδό Τζων Κέννεντυ και Λεωφόρο Δροσιάς.

Ευτυχώς η άμεση άφιξη μεγάλης πυροσβεστικής δύναμης αλλά και οι ρίψεις νερού από ελικόπτερο είχαν σαν αποτέλεσμα την γρήγορη κατάσβεση της.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες από επικοινωνία του ERTNews με την Πυροσβεστική, ξεκίνησε από θερμοκήπιο και σύντομα βγήκε εκτός της περιοχής.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...