Παρασκευή
26 Δεκεμβρίου 2025

Υπόθεση Φλώρου: Ο γιατρός παραδέχθηκε την πλαστογράφηση

Ελλάδα

Τις επόμενες κινήσεις τους προετοιμάζουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν το θέμα της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς βάζουν στο στόχαστρό τους την αξιολόγηση των ενεργειών γιατρών μελών του ΚΕΠΑ, αλλά και δικηγόρων που ενεπλάκησαν στην όλη υπόθεση.

Μάλιστα, δεν αποκλείουν η συγκεκριμένη υπόθεση να αποτελέσει έναυσμα για επέκταση της έρευνας και για άλλες περιπτώσεις που ενδέχεται να αποδειχθούν αντίστοιχες με αυτήν του επιχειρηματία.

Γιατροί δημόσιων νοσοκομείων αλλά και του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, δικηγόροι που υπέβαλαν το αίτημα της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, μέλη της υγειονομικής επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που πιστοποίησαν την... αναπηρία του και γενικότερα όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις σκανδαλώδεις, όπως αποδείχθηκε, διαδικασίες αποφυλάκισης του 39χρονου, μπαίνουν στη σειρά για να εξεταστούν από την Εισαγγελία Διαφθοράς, που διενεργηθεί τη συγκεκριμένη έρευνα.

Βασικό ζητούμενο της έρευνας είναι να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων γύρω από τις συνθήκες αποφυλάκισης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa τον περασμένο Αύγουστο και κυρίως γύρω από τα κίνητρα και τα τυχόν ανταλλάγματα όσων τον συνέδραμαν στη συλλογή, αλλά και στην τελική έγκριση των ιατρικών γνωματεύσεων που προσκόμισε.

Με στόχο λοιπόν να διαλευκανθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» από τον Αριστείδη Φλώρο και αυτό της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» από πρόσωπα που υπέγραψαν τις ιατρικές του γνωματεύσεις και που πιστοποίησαν την αναπηρία του, η Εισαγγελία ανοίγει το πεδίο της έρευνας της προς κάθε κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει κατασχεθεί από τις εισαγγελικές αρχές ο ιατρικός φάκελος του Αριστείδη Φλωρου ενώ ζητήθηκαν έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία τα οποία εξέδωσαν γνωματεύσεις για τον 39χρονο, αλλά και από το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα υπό διερεύνηση αδικήματα που «ψάχνει» η Εισαγγελία Διαφθοράς είναι: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή», αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου, καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Παραδέχθηκε την πλαστογράφηση

Ήδη, το πλαίσιο της έρευνας καταθέτουν μάρτυρες, ενώ χθες εξηγήσεις έδωσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ο γιατρός που καταγγέλθηκε ότι πλαστογράφησε ένα από τα πιστοποιητικά που είχε προσκομίσει ο 39χρονος, προκειμένου να πετύχει την υφ΄ όρων αποφυλάκισή του με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, που κατέθεσε χθες ως ύποπτος και όχι ως μάρτυρας στην εισαγγελία, φέρεται να παραδέχθηκε εν μέρη την πλαστογράφηση του πιστοποιητικού υπνικής άπνοιας. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε την δωροδοκία, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου από την Εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς και εξετάζονται εξονυχιστικά. Τα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού, Σπύρου Ζακυνθινός, ο οποίος είχε καταγγείλει και τον γιατρό που κατέθεσε ως ύποπτος ότι βρίσκεται πίσω από την πλαστογραφία του πιστοποιητικού για την υπνική άπνοια.

Ήδη, το πλαίσιο της έρευνας καταθέτουν μάρτυρες, ενώ χθες εξηγήσεις έδωσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ο γιατρός που καταγγέλθηκε ότι πλαστογράφησε ένα από τα πιστοποιητικά που είχε προσκομίσει ο 39χρονος προκειμένου να πετύχει την υφ όρων αποφυλάκισή του με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, που κατέθεσε χθες ως ύποπτος και όχι ως μάρτυρας στην Εισαγγελία, φέρεται να παραδέχθηκε την πλαστογράφηση του πιστοποιητικού υπνικής άπνοιας.

Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε την δωροδοκία, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου από την Εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, γιορτάζουν οι: Εμμανουήλ, Μανώλης, Μανόλης, Μανουήλ, Μάνος, Μανούσος, Μανουσάκης, Μανουσάκι, Εμμανουέλλα, Εμμανουέλα, Έμμυλι, Μανουέλα, Μανωλ...

Πικέρμι: Βίντεο-ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη – Τραυματίστηκε σοβαρά 22χρονος

Τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο Πικέρμι. Ένας 22χρονος οδηγός μοτοσικλέτας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ο οδηγός του αυτοκι...

Φόρτωση άρθρων...