Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Υπόθεση Novartis: Σε απολογία την Τετάρτη οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης

Ελλάδα

Κλήση σε απολογία την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έλαβε ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Η κλήση του ενώπιον της ανακρίτριας σχετίζεται με την έρευνα για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Νοβάρτις, στην οποία έχει συσχετιστεί και η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Κλήση σε απολογία για την ίδια ημέρα έχει λάβει από την ανακρίτρια και ο εκδότης-δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Και οι δύο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να προετοιμάσουν την απολογία τους προκειμένου να αντικρούσουν τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «σκυτάλη» των απολογιών στη συνέχεια θα περάσει σε πρόσωπα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να κλείσει με την κλήση προς απολογία στον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Προς το τέλος οδεύουν οι δύο δικαστικές έρευνες που διενεργούνται από τις ανακρίτριες του Ειδικού Δικαστηρίου για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis και κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ειδικότερα, τόσο η Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, στην οποία έχει ανατεθεί η υπόθεση της Novartis και η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η οποία χειρίζεται την «υπόθεση Παππά», αφού ολοκλήρωσαν τον κύκλο της εξέτασης των μαρτύρων εισήλθαν στο επόμενο και καθοριστικό στάδιο των απολογιών των κατηγορουμένων.

Τηλεοπτικές άδειες

Ως προς την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη έχει καλέσει σε απολογία τόσο τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για τον οποίο η Βουλή είχε ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, όσο και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός. Ο Χρήστος Καλογρίτσας θα προσέλθει να απολογηθεί στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2022. Θα ακολουθήσει η απολογία του Νίκου Παππά, στις αρχές του επόμενου μήνα.

Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων και στις δύο υποθέσεις οι δικογραφίες θα χρεωθούν πρώτα σε εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών και στην συνέχεια τα μέλη του θα αποφασίσουν με βούλευμά τους για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση όλων των προσώπων (πολιτικών και μη) που εμπλέκονται στις επίμαχες αυτές δυο υποθέσεις.

Τα βουλεύματα που θα εκδοθούν δεν επιδέχονται κανένα ένδικο μέσο και είναι αμετάκλητα και θα αναφέρονται τα πρόσωπα τα οποία θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο και τις κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αφρικανική σκόνη: Πώς να προφυλαχθείτε - Τα μέτρα που συστήνουν οι πνευμονολόγοι

Προβλήματα δημιουργεί η αφρικανική σκόνη με τους πνευμονολόγους να συστήνουν μέτρα προφύλαξης σε ευάλωτες ομάδες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία...

Πάτρα: Σύλληψη 38χρονου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης»

Στη σύλληψη ενός 38χρονου κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης» προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (22/4) η Αντιτρομοκρατική έπειτα από ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...