Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Υπόθεση βιασμού στο Ίλιον: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο 17χρονος που αναζητούνταν – Έκτη προφυλάκιση για έναν από τους ανήλικους

Ελλάδα

Μέσω του δικηγόρου του, εμφανίστηκε ο 17χρονος από την Αλβάνια, που αναζητείται από την Αστυνομία για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος του 17χρονου φέρεται να έχει εμφανιστεί στις αρχές και να έχει δηλώσει πως ο πελάτης του βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται να εμφανιστεί στην αστυνομία μέχρι την Παρασκευή.

Ο 17χρονος μαζί με 7 ανήλικους κατηγορούνται ότι βίαζαν συστηματικά ένα παιδί 15 ετών σε ερειπωμένο σπίτι στο Ίλιον. Για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί 5 ανήλικοι, ενώ ένας από τους 15χρονους γλίτωσε την προφυλάκιση καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 15 έτος ηλικίας του.

Έκτη προφυλάκιση

Προφυλακίστηκε ένας ακόμα ανήλικος κατηγορούμενος για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον. Ο νεαρός δεν συνελήφθη μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους καθώς όταν εμφανίστηκε είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Ο κατηγορούμενος για τον βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον προσήλθε συνοδευόμενος από το συνήγορο του και τους γονείς του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί. Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται πως τα τέσσερα κορίτσια – που το θύμα έχει κατονομάσει ότι βρίσκονταν μπροστά στον βιασμό του – θα καταθέσουν στην αστυνομία μετά την Πρωτοχρονιά.

Χθες, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, άλλοι δύο ανήλικοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Μέχρι στιγμής πέντε ανήλικοι βρίσκονται στη φυλακή, ενώ καταζητείται άλλος ένας. Επίσης, εξετάζεται και ο ρόλος τεσσάρων κοριτσιών, γύρω στα 15 έτη, που φέρεται να ήταν μπροστά στα βασανιστήρια που υπέστη ο μαθητής.

Οι ανήλικοι που έχουν προφυλακιστεί αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες: συμμορία, ομαδικός βιασμός κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι ανήλικοι που συμμετείχαν στα ειδεχθή περιστατικά έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, αρνούνται όμως τις κατηγορίες του βιασμού καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζουν ήταν όλα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού: «Όλο αυτό ήταν μία πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι, άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε».

Ο έκτος έφηβος που φέρεται να συμμετείχε στα περιστατικά βιασμού του 15χρονου βρίσκεται εκτός φυλακής υπό περιοριστικούς όρους καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη.

Ο προφυλακισμένος μαθητής που τράβηξε τα επίμαχα βίντεο υποστήριξε πως δεν είχε καμία φυσική συμμετοχή στους ομαδικούς βιασμούς. «Όταν ξεκίνησε το αστείο εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή! Στην αρχή απλώς κοιτούσα ενώ κάποια στιγμή κάποιος από την παρέα με παρότρυνε να τραβήξω βίντεο την σκηνή με όλους τους εμπλεκόμενους φίλους μου. Το πρώτο βίντεο που τράβηξα το έστειλα αποκλειστικά στους παρευρισκόμενους καθώς οι ίδιοι μου το ζήτησαν και σε κανέναν άλλο» φέρεται να υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία – Τι αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας

Οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με πλοία της ακτοπλοΐας έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με αφορμή τη συζήτηση πο...

Κρήτη: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Ηρακλείου όταν μια 44χρονη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της στην πλατεία Κορνάρου, με τους διερχόμενους να καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με...

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Φόρτωση άρθρων...