Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Κλειστά σχολεία και αύριο στην Αττική – Δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία στην Αττική. Την απόφαση για κλειστά σχολεία και αύριο στην Αττική έλαβε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Μάλιστα, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε ότι:

«Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.


Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρει ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά:

  • Τις προβλέψεις της ΕΜΥ για συνθήκες επικράτησης παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών  για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.
  • Το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο εντός των Δήμων παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλειστό από τα χιόνια, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία για πεζούς κι οχήματα.
  • Την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του covid, που απαιτεί τη διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα , σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο.

Μετά από επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και διαβούλευση με δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες, αποφάσισε να παρατείνει και για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Αττικής, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και των γονέων που επρόκειτο να μετακινηθούν από και προς τα σχολεία.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λάρισα: Υπό κράτηση άνδρας που μαχαίρωσε τον αδελφό του, ένα φίλο του και ένα αγοράκι

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον Ανακριτή, ο 41χρονος Λαρισαίος σε βάρος του οποίου από την αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρω...

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Λίγες ώρες ακόμα με καλό καιρό, καθώς από το απόγευμα της Τετάρτης και έπειτα, το σκηνικό αλλάζει και έρχεται ένας πιο φθινοπωρινός καιρός, ο οποίος, μάλιστα, θα κρατήσει για μέρες...

Φόρτωση άρθρων...