Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Υποβρύχιο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ»: Εντυπωσιάστηκε ο Διοικητής Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ με τις ασκήσεις

Ελλάδα

Βολή τορπίλλης ασκήσεων με το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» παρακολούθησε ο Διοικητής Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ (COMSUBNATO) Αμερικανός Υποναύαρχος Στέφεν Μακ (Stephen Mack,USN) και εντυπωσιάστηκε τόσο από το υποβρύχιοType-214AIP του Στόλου μας, όσο και από το πλήρωμά του και τον απόλυτο επαγγελματισμό που αυτό επέδειξε στη διάρκεια του πλου, που βεβαίως είναι μία καθημερινότητα γι’ αυτό, καθώς δεν επιτρέπεται τίποτα λιγότερο από το τέλειο, λόγω της ιδιαιτερότητος του Υποβρυχιακού Όπλου.

ναυσταθμος

Ο Αμερικανός Ναύαρχος ήταν στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της εδώ διεξαγωγής της ετήσιας συνόδου των Διοικητών Υποβρυχίων των 13 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που διαθέτουν υποβρύχια.

χψ

Κατά την εν Αθήναις παραμονή του ο Ναύαρχος Μακ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στο Αρχηγείο Στόλου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος.

Στο ΓΕΝ, τον υποδέχθηκε ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ, ενώ ενημερώθηκε από επιτελείς για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

σα

Στο Αρχηγείο Στόλου, ο COMSUBNATO επισκέφθηκε τον Αρχηγό Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συνεργασίας και συμμετοχής Ελληνικών υποβρυχίων σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Κατά την παραμονή του στο Ναύσταθμο ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοικήσεως και της Σχολής Υποβρυχίων, ενώ τελικώς επιβιβάσθηκε – ως προαναφέρθηκε – στο υποβρύχιο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», στο πλαίσιο της ασκήσεως «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ», στη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε βολή τορπίλλης γυμνασίων SUT κατά στόχου επιφανείας με επιτυχία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Δέχθηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δη...

Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση – «Με άρπαξε από τον λαιμό και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία και για εκδικητική πορνογραφία. Η 40χρονη κατήγγ...

Φόρτωση άρθρων...