Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ζακ Κωστόπουλος: Καταδίκη του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη ζήτησε ο Εισαγγελέας

Την ενοχή και την καταδίκη του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο και εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του 33χρονου.

Ο εισαγγελέας, έχοντας αποτιμήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, επισήμανε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά και με βάση τα ιατροδικαστική ευρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δικά τους σφοδρά χτυπήματα συνδέονται αιτιώδως με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποίησαν μηχανισμό αυτές στο θύμα και οδήγησαν στον θάνατο του.

Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η Αλέκα Ψαράκου μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγανδρο και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε στη Λέσβο το 2019.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Μεγάλη Δευτέρα με αγορεύσεις συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απεργία την 1η Μαΐου σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό

Απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς για την Τετάρτη 1η Μαΐου, συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς...

Ημαθία: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή, ενώ έκαναν ιππασία

Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Ημαθία, η οποία αφορά την σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων μαθητριών κατά τη διάρκεια σ...

Φόρτωση άρθρων...