Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ζωγράφου: Σεσημασμένος ο 30χρονος που συνελήφθη στην Πολυτεχνειούπολη – Ο διάλογος με την 35χρονη αστυνομικό

Ο σκληρός κακοποιός τα τελευταία χρόνια είχε βρει καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολη.

Σεσημασμένος κακοποιός είναι ο 30χρονος Αλβανός που συνελήφθη το πρωί στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλβανός κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσπάθησε να διαφύγει από την Πολυτεχνειούπολη. Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς, τους είπε: «Μη @@@ θα σας γ@@@».

Ωστόσο, εκείνη την ώρα τον είδε η ανθυπαστυνόμος, με τον κακοποιό να της ορμάει και να την τραυματίζει με το κατσαβίδι. Έπειτα η γυναίκα αστυνομικός τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για σκληρό κακοποιό, ενώ στην πιάτσα φέρεται να ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Τίτι». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος τα τελευταία χρόνια είχε βρει καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολη. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν διέπραττε ληστείες τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα στις 06:00-07:00, ενώ  σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.  

Η ανθυπαστυνόμος, λίγο πριν τη συμπλοκή είχε αισθανθεί αδιαθεσία και έφυγε από την επιχείρηση, προκειμένου να μεταβεί στο αυτοκίνητό της. 

Η αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ ο τραυματίας κακοποιός νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ερυθρό Σταυρό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Ο διάλογος του 30χρονου κακοποιού με την 35χρονη ανθυπαστυνόμο πριν της επιτεθεί

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία βλέπουν το φως για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Ο 30χρονος αλβανικής καταγωγής με το βαρύ ποινικό μητρώο, δεν βρισκόταν μέσα στο κτίριο την ώρα της επιχείρησης, αλλά μετέβη στο σημείο όταν αυτή τελείωνε πλέον.

Συναντήθηκε με την 35χρονη ανθυπαστυνόμο την ώρα που η αστυνομικός είχε μόλις βγει στο προαύλιο, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Εκείνη την στιγμή, την πλησίασε και την ρώτησε: «αυτό που φοράς είναι αλεξίσφαιρο;».

«Ποιος είσαι εσύ; Τι θες», του είπε η 35χρονη ανθυπαστυνόμος και τότε εκείνος έβγαλε ένα κατσαβίδι και της το κάρφωσε στο χέρι. Η αντίδραση της 35χρονης ήταν τότε να πυροβολήσει με το υπηρεσιακό της όπλο προς το μέρος του, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να τραυματιστεί.

O τραυματίας μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» και νοσηλεύεται φρουρούμενος με τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Η αστυνομικός διακομίστηκε στο «401» Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Συμμορία που διέπραττε ληστείες σε σούπερ μάρκετ

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνέλαβαν 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του 30χρονου. 

Ακόμα, συνελήφθη και μία δόκιμη αστυνομικός για την υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ο αρχηγός συμμορίας που είχε διαπράξει σωρεία ληστειών σε σούπερ μάρκετ στην Αττική. Μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης θεωρούνται και ορισμένοι από τους συλληφθέντες.

Ο 30χρονος έχει συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν για εγκληματική οργάνωση, ληστείες, ναρκωτικά αλλά και για αρπαγή. Εις βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης όπως γνωστοποίησε νωρίτερα με ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομική επιχείρηση άρχισε στις 6 το πρωί της Τρίτης. Συμμετείχαν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ημαθία: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή, ενώ έκαναν ιππασία

Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Ημαθία, η οποία αφορά την σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων μαθητριών κατά τη διάρκεια σ...

Ο Ιερώνυμος πήρε το... φραγγέλιο: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυ...

Φόρτωση άρθρων...