Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η ψήφος σας, θα σας στιγματίσει για πάντα»

«Η πρόταση μομφής συνδέεται με πράξεις συγκάλυψης δικές σας για το έγκλημα των Τεμπών. Χάθηκαν 57 άνθρωποι. Αφαιρέσατε τη ζωή από 57 ανθρώπους. 57 ψυχές ζητούν δικαίωση.

Και μαζί τους ζητούν δικαίωση οι γονείς, οι συγγενείς, οι οικογένειες. Ζητούν δικαίωση οι τραυματίες, θύματά σας. Ζητά δικαίωση ο νεαρός που ακόμα 13 μήνες μετά παλεύει.

Ζητεί δικαίωση η Εριέττα που δεν βρέθηκε ίχνος της. Τα κορίτσια που ταξίδευαν αμέριμνα και κόπηκε το νήμα της ζωής τους».

Τα παραπάνω ανέφερε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην ομιλία της στη συζήτηση επί της Πρότασης Δυσπιστίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ζητεί δικαίωση η Μάρθη που καθυστέρησε και πήρε το επόμενο τρένο. Η Έλενα που είχε ένα κακό προαίσθημα και είπε θα πάρω το τρένο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ζητούν δικαίωση 57 άνθρωποι. Να μην αφήσετε αυτούς τους ανθρώπους ανυπεράσπιστους. Θα σας παρακαλέσω να προσπαθήσετε να σεβαστείτε αυτούς τους ανθρώπους τη μνήμη, το βίωμά τους αυτές τις λίγες ώρες που υποχρεώνεστε να βρίσκεστε με αίτησή μας εδώ στη Βουλή για να απολογηθούν πρώτα ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής και στη συνέχεια όλοι εσείς οι λίγοι αυτή τη στιγμή που αναλαμβάνετε την ευθύνη, να επωμιστείτε μέρος της ποινικής και πολιτικής ευθύνης με την ψήφο σας απόψε το βράδυ», πρόσθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Να μην υπάρχει αμφιβολία ότι η αποψινή σας ψήφος θα σας συνοδεύει για πάντα. Όπως για πάντα έχασαν τη ζωή τους οι 57 άνθρωποι. Είναι ψήφος που θα σας στιγματίσει για πάντα. Η παρουσία σας εδώ στη Βουλή είναι εκείνη που ήδη έχει γραφτεί στην ιστορία, όπως γράφτηκε στην ιστορία η χθεσινή έξαλλη επιβράβευση, του υπόλογου, υπαίτιου και ποινικά υπεύθυνου υπουργού Κώστα Καραμανλή από σύσσωμη την κοινοβουλευτική σας ομάδα, που ανέλαβε την ευθύνη της συγκάλυψης», συμπλήρωσε.

«Μπαζώσατε το χώρο γιατί ξέρατε τι περιείχε η εμπορική αμαξοστοιχία»

«Το μπάζωμα έγινε με πλήρη συνεργασία Αγοραστού και υπουργείου Οικονομικών, χωρίς πουθενά να αναφέρεται μπάζωμα, δηλαδή με πλήρη συνείδηση ότι συγκαλύπτεται και αναδρομικά το νομιμοποιήσατε γιατί δεν βρίσκατε άλλο τρόπο για να νομιμοποιήσατε τα 700.000 ευρώ που δαπανήσατε γι’ αυτό το σκοπό. Προσπαθώντας να καλύψετε τις ευθύνες σας.

Μπαζώσατε το χώρο γιατί ξέρατε τι περιείχε η εμπορική αμαξοστοιχία. Είναι ο χώρος που μπορεί να έχει διασπαρεί η όποια επιζήμια ύλη. Γνωρίζατε ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος και αυτό επιχειρήσατε να καλύψετε. Ο χώρος που έχει μπαζωθεί δεν έχει καμία σχέση με απομάκρυνση συντριμμιών. Τα πετάξετε στα σκουπίδια. Κάποια περίμεναν ιερά να παραλάβουν τα αντικείμενα των ανθρώπων τους που εξαϋλώθηκαν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 22 Μαΐου

Γεγονότα 1762: Η Σουηδία και η Πρωσία υπογράφουν την Συνθήκη του Αμβούργου. 1819: Το «Σαβάννα» είναι το πρώτο ατμόπλοιο που διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό. 1840: Καταργείτ...

ΠΑΣΟΚ: Όμηροι της κυβερνητικής ανικανότητας οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

«Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ΑΣΕΠ ως φύλλο αξιοκρατικής συκής και το έχει φορτώσει με πλήθος λειτουργιών και καθηκόντων, χωρίς ταυτόχρονα να το ενισχύει επιχειρησιακά και οργανωτικ...

Φόρτωση άρθρων...