Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Εφημερίδων Αθηνών για τη διαφημιστική πολιτική των εφημερίδων

Media

«Στερούνται κάθε νομικού ερείσματος και βλάπτουν σοβαρά τον Τύπο οι θεωρίες ότι οι εφημερίδες δεν έχουν δικαίωμα να επιλέγουν τη διαφημιστική τους πολιτική», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΗΕΑ.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) αναφέρει: «Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η ΕΙΗΕΑ επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η εμπορική πολιτική που ακολουθούν οι εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ, και οι εκπτώσεις που κατά καιρούς προσφέρουν στους διαφημιζομένους, εντάσσονται στο πλαίσιο μίας καθόλα νόμιμης διαδικασίας που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες.

Η κάθε εφημερίδα έχει το δικαίωμα να επιλέγει την τιμολογιακή πολιτική που θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη για να προσελκύσει τα διαφημιστικά έσοδα που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της. Όταν αυτό γίνεται μέσα στα πλαίσια των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, αναφορές σαν αυτές των τελευταίων ημερών στερούνται νομικού ερείσματος και βλάπτουν σοβαρά τον Τύπο σε μία περίοδο που περνά την χειρότερη κρίση στην ιστορία του».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...