Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Άρση της ασυλίας του Κώστα Μπάρκα αποφάσισε η Βουλή για τις αθλιότητες κατά του Γιάννη Κουρτάκη (εικόνες)

Παρασκήνιο

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα για τις αθλιότητες που είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter κατά του εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Βουλή.

Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ «όχι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25.

Οι αναρτήσεις του κ. Μπάρκα αφορούσαν ηχητικά με συνομιλίες, στις οποίες δήθεν συμμετείχε ο κ. Κουρτάκης, για τις οποίες ωστόσο η Δικαιοσύνη είχε αποφανθεί ότι δεν υπήρχε καμία συμμετοχή του εκδότη των Παραπολιτικών, καταδικάζοντας τον δημιουργό των ψευδών δημοσιευμάτων.

Αντιδρώντας άμεσα στις αναρτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Κουρτάκης μέσω του λογαριασμού του στο twitter είχε γνωστοποιήσει πως θα ακολουθήσει τη νομική οδό απέναντι στις αθλιότητες του κ. Μπάρκα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επειδή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε αναπαραγωγή μιας αθλιότητας, για την οποία έχει καταδικαστεί ο δημιουργός της. Επειδή στο ηχητικό δεν είμαι εγώ. Και επειδή δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή στις «Τασίες», θα υποβάλω μήνυση και αγωγή κατά του Κώστα Μπάρκα».

Στην ίδια ανάρτηση, ο Γιάννης Κουρτάκης δημοσίευσε την σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαιώνει τον ίδιο και καταδικάζει τον δημιουργό των δημοσιευμάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Ο Πέτρος Παππάς «αδειάζει» τον Φαραντούρη: Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού

«Αδειάζει» τον Νίκο Φαραντούρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώτου ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία ...

Φόρτωση άρθρων...