Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Δυναμική έναρξη Διδακτικής Χρονιάς – Νέα Master από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (Συνέργεια Δημοσίων Ευρωπαϊκών Φορέων με έδρα την Βιέννη) εκκινεί  δυναμικά τη νέα διδακτική περίοδο, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, με ανανεωμένο πρόγραμμα και σημαντικές συνέργειες στον χώρο της Επικοινωνίας και των Αναδυόμενων Τεχνολογιών. 
Μετρώντας ήδη εμπειρία δεκαεπτά ετών στις Μεταπτυχιακές Σπουδές και όχι μόνο, έχει προσφέρει πάνω από 140 μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, με πλήρη ακαδημαϊκή αναγνώριση στην Ελλάδα (ΔΟΑΤΑΠ).

Μέχρι σήμερα, το Ινστιτούτο δραστηριοποιείται σε έξι διαφορετικές εκπαιδευτικές κατευθύνσεις.:

  • Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες
  • Διαχείριση Περιεχομένου και Στρατηγική Επικοινωνίας
  • Θεσμοί, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση
  • Ανθρωπιστική Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες
  • Ψυχολογία και Κοινωνικά Δίκτυα 
  • Γεωπολιτική, Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες
  • Η παραπάνω 6η κατεύθυνση (Master of Arts - Geopolitics Communication and New Technologies) προσφέρεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών και συμπληρώνει τη Θεματική Επικοινωνία και Αναδυόμενες Τεχνολογίες, που το ECI υλοποιεί ως στρατηγικό στόχο σπουδών. 
Master

Αντιστοίχως, η 3η κατεύθυνση (Master of Arts - Institutions Communication and European Integration) έχει τη Θεσμική Υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα προς εκπλήρωση της αποστολής του Ινστιτούτου που είναι η  βελτιωμένη Επικοινωνία του Ευρωπαϊκού Βορρά – Νότου, σε επίπεδο πολιτών, μέσω Μεταπτυχιακών Σπουδών / Έρευνας και Πρωτοβουλιών που προάγουν την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Ένα επιτελείο από διακεκριμένους διδάσκοντες έχει επιλεγεί με βάση τόσο τη σπουδαία ακαδημαϊκή εμπειρία τους, όσο και τη διαρκή συμβολή τους στα επιστημονικά δρώμενα και τα διακεκριμένα επαγγελματικά επιτεύγματά τους.   

Η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται στο πλαίσιο ενός ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος για επαγγελματίες, με part-time υβριδική παρακολούθηση, εξ αποστάσεως αλλά και φυσικές συναντήσεις, στην Αθήνα και στη Βιέννη. 

Master

Δύο διαστήματα μαθημάτων στη διάρκεια των δίγλωσσων ΠΜΣ υλοποιούνται στο campus του Αυστριακού κρατικού Πανεπιστημίου Universität für Weiterbildung Krems – UWK, που αποτελεί καταστατικό Πυλώνα του ECI.

Ως μέρος της αποστολής του και σε απάντηση πιεστικών κοινωνικών προβλημάτων, το ECI δημιούργησε ειδική ενότητα γνώσης και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, με άξονα τον Εγγραμματισμό του Πολίτη (Citizen Literacy – term coined by ECI).

Σε αυτό το πλαίσιο, το ECI (European Communication Institute) έχει εδώ και δύο χρόνια θεσπίσει το Παράλληλο Πρόγραμμα, ανοίγοντας τη Γνώση και τις Κατευθύνσεις του με προνομιακούς όρους σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν διαλέξεις, εργαστήρια και στρογγυλά τραπέζια, είτε ως απλή εκπαίδευση, είτε ως μέρος δομημένου προγράμματος Συνεχιζόμενης Παιδείας, για την οποία παρέχεται βεβαίωση σπουδών ή/και (σε περίπτωση συμμετοχής στην εξεταστική περίοδο) πιστοποίηση.

Master

Τέλος, με το βλέμμα στο μέλλον, αλλά και λόγω των ειδικών συνθηκών σε μία περίοδο οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας προσφέρει ειδικά βοηθήματα με μορφή υποτροφιών, καθώς και τρόπους στήριξης των ασθενέστερων οικονομικά, που περιλαμβάνουν χορηγική υποστήριξη  που προσφέρουν οι συνεργαζόμενοι πυλώνες του ΕCI (Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, Ερευνητικό Κέντρο ‘Αθηνά’ & Universität für Weiterbildung Krems – UWK). Επίσης προβλέπεται τμηματική αποπληρωμή, αλλά και προγράμματα Work Your Master με τη χορηγία / υποστήριξη της Αγοράς Επικοινωνίας και εξέχοντες παραστάτες την Direction Business Network και τον  Όμιλο ΟpinionPost.

Στόχος, η δυνατότητα συμμετοχής όλο και περισσότερων ικανών εκπαιδευόμενων που έχουν σταδιοδρομία σε εξέλιξη. Απότοκο η δημιουργία δικτύων ισχύος, με υψηλή συνοχή και νέες ευκαιρίες ανέλιξης.

Master

Σκοπός του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας να υπηρετήσει την ανάγκη για παροχή άριστης Εκπαίδευσης και Παιδείας «ολοκληρωμένων» επιστημόνων, χρήσιμων σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται.

Οι νέοι υποψήφιοι καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, στέλνοντας το βιογραφικό τους (φάση 1 από 4) στη διεύθυνση admissions@eci-org.eu. Παράλληλα πρέπει να συμπληρώσουν την Αίτηση εγγραφής.

Περισσότερα στον Κεντρικό  Ιστότοπο του ECI  'Έναρξη Νέας Διδακτικής Περιόδου’ https://eci-org.eu/?p=12989

Master

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/04/2024)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής – Τι δείχνει η τηλεόραση Δείτε αναλυτικά όλες τις επιλογές Οι αγώνες των πλέι οφ της Super League, με κορυφαίο το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ...

Survivor 2024: «Θα σου δώσω χαστούκι»! Άγριος καβγάς Περπατάρη-Χρυσαειδή μετά τις κρυφές συναντήσεις

Ο Γιάννης Περπατάρης και η Σταυρούλα Χρυσαειδή έρχονται σε απίστευτη κόντρα κατά τη διάρκεια του ματς και εκεί που τους βλέπαμε να φεύγουν κρυφά και να συναντιούνται τα βράδια, με ...

Φόρτωση άρθρων...