Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Facebook: 6 δισεκατομμύρια έχασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέσα σε λίγες ώρες

Media

Η περιουσία του Mr Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μειώθηκε κατά… 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες μόλις ώρες, με αποτέλεσμα ο ισχυρός άντρας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να πέσει κατά μία θέση στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ένα sell-off προκάλεσε την πτώση της μετοχής του Facebook κατά 4,9% χθες, Δευτέρα.

Είχε προηγηθεί η πρωτόγνωρη βλάβη για Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger. Η εξέλιξη αυτή ήρθε ενώ το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο και με άλλους μπελάδες, μετά και τις αποκαλύψεις μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Το προσωπικό κόστος της κατάρρευσης του Facebook.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η πτώση της μετοχής διαμόρφωσε την περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στα 121,6 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη λίστα Bloomberg Billionaires Index στο ΝΟ5 κάτω από τον Μπιλ Γκέιτς.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες η περιουσία του έχει μειωθεί από τα 140 δισεκατομμύρια που ήταν πριν από λίγο καιρό.

facebook

Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Wall Street Journal άρχισε να δημοσιεύει μια σειρά από ρεπορτάζ που βασίζονταν σε εσωτερικά έγγραφα του ομίλου, τα οποία αποκάλυπταν πλήθος προβλημάτων με τα προϊόντα του – από το ότι η εταιρεία γνώριζε πως το Instagram είναι επιβλαβής για την ψυχική υγεία των εφήβων μέχρι την παραπληροφόρηση για τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Σε άρθρο που δημοσίευσε στα μέσα του Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα αποκάλυψε, στηριζόμενη σε αυτές τις πληροφορίες, ότι η επιχείρηση έκανε έρευνες για το δίκτυό της Instagram για τρία χρόνια για να αποτιμήσει την επίδρασή του στους εφήβους. Οι έρευνες έδειξαν κυρίως ότι το 32% των εφήβων κρίνει ότι η χρήση του Instagram τους έδινε μια πιο αρνητική εικόνα για το σώμα τους, όταν ήδη δεν ήταν ευχαριστημένοι από αυτήν που είχαν.

Οι αναφορές αυτές τράβηξαν το ενδιαφέρον κυβερνητικών αξιωματούχων και χθες, Δευτέρα, η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος αποκάλυψε το πρόσωπό της. Η πρώην υπεύθυνη προϊόντων του Facebook Φράνσις Χάουγκεν, η οποία κατηγόρησε την εταιρεία ότι βάζει «το κέρδος πάνω από την ασφάλεια» των χρηστών σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χόρεψε το «Zari» παρέα με τη Μαρίνα Σάττι – Το AR video booth by Eurojackpot δίνει ραντεβού με τους eurofans στο κέντρο της Αθήνας από αύριο έως και το Σάββατο

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στο Μάλμε έχει αρχίσει και οι eurofans έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν μαζί της το “Zari”, με τη βοήθεια της τεχνολογί...

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (07-05-2024)

Το ματς Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη EuroLeague που θα κρίνει την πρόκριση για το Final-4 και ο ημιτελικός του UEFA Champions League Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ ξε...

Φόρτωση άρθρων...