Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

«Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη σε Α' παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση στην COSMOTE TV

Στο MEZZO Live HD, το κορυφαίο παγκόσμιο δίκτυο για την κλασική μουσική, την όπερα και τον χορό

Media
Tags: COSMOTE TV

Σε Α’ παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση στην COSMOTE TV, θα προβληθεί η εμβληματική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη, την Κυριακή 12/12 στις 22.00 στο κανάλι MEZZO Live HD.

Η πρεμιέρα της όπερας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ, κ. Κουμεντάκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και βιντεοσκοπήθηκε από το MEZZO Live HD.

Το κορυφαίο παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο για την κλασική μουσική, την όπερα και τον χορό, με φανατικούς θεατές σε όλο τον κόσμο συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή από το 2020, βιντεοσκοπώντας και μεταδίδοντας κορυφαία έργα της όπερας. Στην Ελλάδα, το MEZZO Live HD μεταδίδεται από την COSMOTE TV.

Fonissa

«Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη

Η όπερα «Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με την υπογραφή του Γιάννη Σβώλου στο ποιητικό κείμενο.

Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Βασίλης Χριστόπουλος, ενώ την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πλαισιώνουν τρεις μουσικοί επί σκηνής και τέσσερα χορωδιακά σύνολα, μεταξύ των οποίων και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ.

Τη χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου.

Τον εξαιρετικά απαιτητικό ρόλο της Φόνισσας ερμηνεύει η διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνος με τη διεθνή σταδιοδρομία Μαίρη-Έλεν Νέζη, η οποία έχει ερμηνεύσει πάνω από 40 πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κορυφαία λυρικά θέατρα Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας.

Στο έργο συμμετέχουν διακεκριμένοι και νεότεροι Έλληνες μονωδοί, όπως οι Άννα Στυλιανάκη, Τάσος Αποστόλου, Μυρτώ Μποκολίνη, Βαγγέλης Μανιάτης, Σοφία Κυανίδου, Φύλλη Γεωργιάδου, Γιάννης Χριστόπουλος, Γιάννης Γιαννίσης, Νίκος Στεφάνου, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Στελίνα Αποστολοπούλου, Μιράντα Μακρυνιώτη, Γιώργος Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Survivor: Σε δύσκολη κατάσταση ο Τζέιμς στο αποψινό επεισόδιο - Τι του ανακοίνωσε η παραγωγή

Το τρέιλερ του αποψινού επεισοδίου του Survivor προβλήθηκε και είναι επικεντρωμένο στον Τζέιμς Καφετζή. Η παραγωγή μεταφέρει κάποια νέα στον παίκτη της μπλε ομάδας, που θα του φέρο...

Φόρτωση άρθρων...