Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Maestro: Αποθεώθηκε η splatter σκηνή - Η αλληγορία και ο σουρεαλισμός του Παπακαλιάτη

Media
Tags: «Maestro», Mega

Στο χθεσινό έκτο επεισόδιο του «Maestro», αποκαλύφθηκε το παρελθόν του Ορέστη, τον οποίο ενσαρκώνει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Μυστικά, απωθημένα και ένας έρωτας από το παρελθόν έκαναν την άφιξή τους και εντυπωσίασαν για μία ακόμη φορά το κοινό.

Η Αλεξάνδρα, την οποία υποδύεται η Στεφανία Γουλιώτη, «εισέβαλε» στο νησί και στη ζωή του Ορέστη.

Η εν διαστάσει σύζυγος του πρωταγωνιστή, τον βρίσκει στους Παξούς και από εκεί και ύστερα οι τηλεθεατές παρακολούθησαν μία σειρά από flashback, που ερμήνευαν το παρελθόν του Ορέστη και δικαιολογούσαν όλα όσα τον «ανάγκασαν», να εγκαταλείψει τη ζωή του στην πόλη και να διδάξει μουσική στους Παξούς.

 

 

 

Στις «Μουσικές καρέκλες», όπως ήταν ο τίτλος του επεισοδίου που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, αφηγήτης ήταν ο Ορέστης και «φωτίστηκαν» οι πιο σκοτεινές πλευρές του. Το παρελθόν του παρουσιάζεται μέσα από την τελευταία εικοσαετία, στην οποία καταγράφονται και σημεία - σταθμοί για τη χώρα, όπως η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η έναρξη της οικονομικής κρίσης και τα μνημόνια. Παράλληλα, μέσα από την αφήγηση του maestro, παρατηρείται και ο τρόπος με τον οποίο ενηλικιώθηκε η γενιά του, και η κουλτούρα της εποχής.

Το έκτο επεισόδιο ήταν σχεδόν ολόκληρο γυρισμένο στην Αθήνα. Το κοινό παρακολούθησε τους γρήγορους ρυθμούς της πρωτεύουσας, έναν εντελώς διαφορετικό «Ορέστη», περιβεβλημένο από τον πλούτο και την χλιδή της Αλεξάνδρας, την πονηριά, τον κυνισμό των ανθρώπων και το σκοτάδι το οποίο διαξιφίστηκε με το «φως» των Παξών. Όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο δημιουργός, το επεισόδιο ήταν γυρισμένο σαν μια ανεξάρτητη ταινία.

Οι χθεσινές σκηνές χαρακτηρίστηκαν από τον συμβολισμό, την αλληγορία και τον σουρεαλισμό, για να μπορέσει να αποδοθεί ο ψυχισμός του Ορέστη. Εκείνο όμως που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η splatter σκηνή στο τραπέζι.
 

Ο Ορέστης φαντάζεται πως σκοτώνει όλους τους παρευρισκόμενους και ύστερα δειπνεί, έχοντας δίπλα του τα πτώματα με τα αίματά τους.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Survivor: Η Χρύσα αντιλήφθηκε κίνηση του Αλέξη - Μην ψαρώνεις Σταμάτη, τον είδα που έκλεισε το μάτι, είπε

Στο επεισόδιο του Survivor που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου, μια κίνηση του Αλέξη Παππά έπεσε στην αντίληψη της Χρύσας. Ο παίκτης της κόκκινης ομάδας και η ομάδα ...

Φόρτωση άρθρων...