Τετάρτη
23 Οκτωβρίου 2024

O πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Ηλία Τζαφέρη

Media

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον εκδότη του site Lykavitos.gr και της εφημερίδας «Καρφί», τον δημοσιογράφο, τον άνθρωπο, εξαίρετο φίλο και συνεργάτη, τον Ηλία Τζαφέρη. 

Τον Ηλία μας, που τόσο απροσδόκητα έφυγε από τη ζωή. Μάχιμος μέχρι το τέλος, όρθιος και με τη σκέψη στην εφημερίδα και στο site και στους συνεργάτες του. Ηλία, το έργο σου θα μείνει για πάντα εδώ. Και η τεράστια αγνή ψυχή σου…

Παύλος Μαρινάκης

Παύλος Μαρινάκης (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος)
Με 34 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη μάχιμη δημοσιογραφία ο Ηλίας Τζαφέρης ξεχώρισε στο χώρο της ενημέρωσης για την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητά του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και την δημοσιογραφική οικογένειά του.

mouroutis

Γιώργος Μουρούτης (Εκδότης, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής)

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση να γράφω για την απώλεια του Ηλία. Ο Ηλίας δεν ήταν ούτε συνάδερφος, ούτε γνωστός. Ήταν φίλος, στενός φίλος. Ήταν ο άνθρωπος που συνομιλούσα τακτικότερα από τον καθένα για τη δουλειά και την πολιτική, ο άνθρωπος που ήταν στο πλευρό μου πάντοτε,  χωρίς να το ζητήσω ποτέ. Πριν λίγες μέρες ο Ηλίας  με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι θα έμπαινε για μια επέμβαση στο Νοσοκομείο, μια επέμβαση για την οποία δεν ανησυχούσε, και μόλις συνέλθει θα με καλούσε εκείνος. Δυστυχώς αυτή η κλήση δεν έγινε ποτέ, ούτε οι δικές μου κλήσεις απαντήθηκαν ποτέ…

Ο Ηλίας ήταν ένας από τους πιο αξιοπρεπείς, ακεραίους και αυτόφωτους ανθρώπους που συνάντησα στη ζωή μου. Αγωνιστής, κατάφερε να στήσει μόνος του δύο εξαιρετικά μέσα Ενημέρωσης προσφέροντας δουλειά σε δεκάδες εργαζόμενους, και καταξιώνοντάς τα στον χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.  Ο Ηλίας ήταν, επίσης, δοτικός. Βοηθούσε, και βοηθούσε πολλούς και πολύ, χωρίς να το διαφημίζει, χωρίς ποτέ κανείς να το ξέρει. Και αν χρειαζόσουν τη στήριξή του, ο Ηλίας ήταν πάντα εκεί χωρίς ποτέ να ζητά τίποτα ως ανταπόδοση. 
Είμαι συγκλονισμένος, δεν έχω λόγια, θέλω πολλά να γράψω και ακόμα περισσότερα να πω…Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, κουράγιο στους αγαπημένους του ανθρώπους και ειδικά στον ανιψιό του που λάτρευε και μιλούσε συνέχεια με περηφάνια γι αυτόν… Αιωνία σου η μνήμη φίλε, θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να παραμείνει για πάντα ζωντανή. Καλό ταξίδι αδερφέ! 

Γιώργος Αυτιάς

Γιώργος Αυτιάς (δημοσιογράφος- παρουσιαστής): Ο Ηλίας υπήρξε επιστήθιος φίλος μου

Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για την ξαφνική απώλεια του επιστήθιου φίλου μου Ηλία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Ηλίας ήταν στις καρδιές μας ως ένας απόλυτα έντιμος άνθρωπος, καταπληκτικός δημοσιογράφος και δημοκράτης πολίτης.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ευρωβουλευτής)

Αντίο γείτονα…

Πάνω στην «τρέλα» και στο τρέξιμο της προεκλογικής περιόδου και των εκλογών, προκύπτουν κάποιες ειδήσεις που «σκάνε» σαν κεραυνοί εν αιθρία, από εκείνες που σου θυμίζουν το πόσο σημαντική είναι η ζωή. Ειδήσεις από αυτές που δεν τις περιμένεις! Η σημερινή είδηση είναι η εξής: « Έφυγε ο δημοσιογράφος και εκδότης, Ηλίας Τζαφέρης».
Με τον Ηλία Τζαφέρη και το δημοσιογραφικό του επιτελείο είχαμε πολύ καλές σχέσεις, όχι ότι κάναμε κολλητή παρέα ποτέ, αλλά από εκείνες που στηριζόταν στον σεβασμό, στην ειλικρίνεια, στα πλαίσια του δημοσιογράφου και του πολιτικού. 

Πάντα πρόσχαρος, με αίσθηση του χιούμορ, ευθύς και ετοιμόλογος, μεταφέροντας την είδηση και το παραπολιτικό του σχόλιο, δεν ήταν λίγες οι φορές εκείνες που μέσα από τη χαλαρή συζήτηση πήγαινε να βγάλει «λαβράκι», εκμεταλλευόμενος τα περάσματα που έκανα για το γραφείο μου. Για τους μη γνωρίζοντες, το δικό του τόπο ενημέρωσης και είδησης είναι μεσοτοιχία με το δικό μου πολιτικό γραφείο.
Έφυγες πολύ νωρίς. Αντίο γείτονα…

Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που έχει σοβαρές προγραμματικές προτάσεις»

Μιχάλης Κατρίνης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ηλείας)

Ο Ηλίας Τζαφέρης διέγραψε μια μεγάλη και λαμπρή πορεία στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Άνθρωπος με άποψη και ευθυκρισία, υπηρέτησε έντιμα τη Δημοσιογραφία και την Ενημέρωση, έχοντας ως πυξίδα αρχές και αξίες.
Στην οικογένεια και τους συνεργάτες του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

 Απόστολος Πάνας

Απόστολος Πάνας (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής)

Νιώθω συγκλονισμένος από την ξαφνική και τραγική απώλεια του Ηλία Τζαφέρη. Ενός ακούραστου εργάτη της ελληνικής δημοσιογραφίας με μια αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο από το 1990 έως και σήμερα.
Τον Ηλία είχα τη χαρά να τον γνωρίσω ως εκδότη της εφημερίδας «ΚΑΡΦΙ», ενός εντύπου  που στήριξε αντίθετα στο ρεύμα σε πολύ δύσκολες εποχές με σθένος το ΠΑΣΟΚ. Πολλά συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλη τη δημοσιογραφική οικογένεια που θρηνεί για την απώλεια του.

Στέφανος Ξεκαλάκης

Στέφανος Ξεκαλάκης (Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής)

Το Καρφί, απ’ την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, αλλά ειδικότερα την περίοδο όπου το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και πάλευε για την επιβίωσή του, στάθηκε δίπλα στο Κόμμα μας, για να μπορούμε σήμερα να δίνουμε την εκλογική μάχη με όρους προοπτικής.

Το Καρφί όμως, είναι οι άνθρωποί του. Και πρώτος των πρώτων ήταν ο εκδότης του, Ηλίας Τζαφέρης.
Η αιφνίδια απώλειά του, μας γεμίζει όλους θλίψη. Φτωχαίνει τη δημοσιογραφία. Αποδυναμώνει τη φωνή της προοδευτικής παράταξης.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους και στους συνεργάτες του.

Κωνσταντινόπουλος: Καμία συνεργασία με ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τους γυρολόγους

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής)
Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην ενημέρωση και τη δημοσιογραφία. Ο Ηλίας Τζαφέρης υπηρέτησε το επάγγελμά του με αφοσίωση και πάθος για 34 ολόκληρα χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην τηλεόραση, στις εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στα διαδικτυακά μέσα.

Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με επαγγελματική ευσυνειδησία, ακεραιότητα και αδιάκοπο ενδιαφέρον. Η συμβολή του στην αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση υπήρξε ανεκτίμητη, και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του.

Η συγκινητική αναφορά του Μανώλη Χριστοδουλάκη στη Φώφη Γεννηματά

Μανώλης Χριστοδουλάκης (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής)

Ο θάνατος του εκδότη της εφημερίδας «Το Καρφί» Ηλία Τζαφέρη αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο του τύπου. Σε αυτά τα 34 χρόνια πορείας υπηρέτησε με αυταπάρνηση, μεράκι και επαγγελματισμό το δημοσιογραφικό λειτούργημα, ενώ υπήρξε πιστός στρατιώτης της δημοκρατικής παράταξης. Στα δύσκολα χρόνια, τα πρωτοσέλιδα και τα άρθρα του αποτέλεσαν σημείο αναφοράς και αυτοπεποίθησης για κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, εμπνέοντας και πάλι περηφάνια για τις ιδέες και δίνοντας το έναυσμα για νέους αγώνες. Ο Ηλίας Τζαφέρης αφήνει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη, η οποία είναι σίγουρο ότι θα βρει ισάξιους συνεχιστές. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Γιαννακοπούλου

Νάντια Γιαννακοπούλου (βουλευτής ΠΑΣΟΚ)

Αισθάνομαι βαθιά θλίψη από την αιφνίδια απώλεια του Ηλία Τζαφέρη. Ο Ηλίας υπήρξε για πολλά χρόνια ένας ακούραστος εργάτης των Μ.Μ.Ε , ένας δημοσιογράφος που έδινε καθημερινά τη μάχη για αντικειμενική ενημέρωση. Ένας ικανός άνθρωπος που ανέλαβε θέσεις ευθύνης όπου και αν βρέθηκε, ένας άνθρωπος ειλικρινής, προσηνής και ευθύς. Ήταν ένας άξιος δημοσιογράφος και εκδότης , αλλά και ταυτόχρονα ένας προοδευτικός πολίτης που αγαπούσε και πονούσε το ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορούσε να κρύψει το ενδιαφέρον του για την πιο δυναμική πορεία του.
Γεια σου Ηλία! Καλό ταξίδι!

Τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του!

Νίκος Μήλης

Νίκος Μήλης (Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής)
Ο φίλος και συντοπίτης από την Ημαθία, Ηλίας Τζαφέρης πίστευε ότι το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία και το μυστικό της ελευθερίας είναι το θάρρος. Αυτό το ρητό τήρησε και υπηρέτησε στη ζωή του. Η ξαφνική απώλεια είναι πλήγμα για τους οικείους του, τη δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και τη Δημοκρατική Παράταξη για την οποία έδωσε αγώνα συνεπή και ανιδιοτελή. Θα τον θυμόμαστε όσοι τον γνωρίσαμε, με αγάπη. 

Τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε Αττική, Θεσσαλονίκη και στο Επικρατείας

Τόνια Αντωνίου (πρώην βουλευτής, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής)

Η δημοσιογραφία έχασε πολύ πρόωρα και αδόκητα ένα άξιο και δραστήριο στέλεχός της με πολύχρονη προσφορά στην ενημέρωση, που αγάπησε και υπηρέτησε πιστά και με αφοσίωση τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στα οποία εργάστηκε και πολύ περισσότερο εκείνα για τα οποία είχε και την ευθύνη της έκδοσής τους. Ο Ηλίας Τζαφέρης ήταν ένας άνθρωπος βαθιά δημοκρατικός, που στήριξε και προώθησε προοδευτικές ιδέες και απόψεις, δίνοντας μάλιστα ένα σημαντικό βήμα έκφρασης στη δημοκρατική παράταξη και τα στελέχη της. Μια σημαντική προσφορά και στήριξη η οποία δεν μπορεί να ξεχαστεί. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα εγκάρδια συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στους συνεργάτες του και σε όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα γι’ αυτήν την οδυνηρή απώλεια.  

dimadama

Ζέφη Δημαδάμα (Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας): Ο Ηλίας ήταν βαθιά δημοκράτης

Αντίο αγαπητέ Ηλία! Αποχαιρετούμε, με βαθιά συγκίνηση τον Ηλία Τζαφέρη τον εκδότη της εφημερίδας «Καρφί», έναν αγαπημένο φίλο και  δημοσιογράφο, ο οποίος εργάστηκε μεθοδικά και αποδοτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Έναν άνθρωπο δραστήριο, βαθιά δημοκράτη που στήριζε πάντα τους νέους ανθρώπους και έδινε βήμα και χώρο έκφρασης σε όλες και όλους μας. Θα θυμόμαστε πάντα την καθαρή του σκέψη και την αγάπη του για τη δημοσιογραφία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Βάσια Αναστασίου

Βάσια Αναστασίου (Αναπληρώτρια Γραμματεάς Επικοινωνίας και Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ)  

Αντίο σπουδαίε μέντορα και φίλε Ηλία Τζαφέρη

«Μικρή προχώρα». Με αυτά τα λόγια μου σήκωνες πάντα το τηλέφωνο. Αυτά ήταν και από τα τελευταία λόγια που μοιραστήκαμε. Ήσουν δίπλα μου από το πρώτο βήμα που τόλμησα να κάνω στην πολιτική το 2019. Όταν δεν «κουβάλαγα σταυρούς», όταν δεν με γνώριζε κανείς. Γιατί αυτός ήσουν Ηλία, ένας βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος που πίστευε στη νέα γενιά της χώρας μας. Είναι από εκείνες τις στιγμές που τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την θλίψη και λίγα για να αποτυπώσουν όλα όσα ήσουν.  Όσα ευχαριστώ κι αν σου είπα ποτέ δεν θα είναι αρκετά και θα σου χρωστάω ακόμα πολλά. Η ιστορική εφημερίδα «το Καρφί» αποτέλεσε τον πυρήνα όλου του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου, το σπίτι του ΠΑΣΟΚ μας και αυτό φυσικά χάρη σε εσένα.

Ηλίας Τζαφέρης, ένας σπουδαίος δημοσιογράφος, ένας εκδότης που λάτρευαν όλοι όσοι δούλευαν για εκείνον για το ήθος και τις αξίες του, ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους που με τίμησαν με την φιλία τους. Ένας γνήσιος αγωνιστής και οραματιστής. Ένα ακόμα ευχαριστώ λοιπόν Ηλία και μια υπόσχεση. Θα προχωράω μπροστά, «με τσαμπουκά» όπως χαρακτηριστικά έλεγες. Θα τιμήσω όλες σου τις διδαχές και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το ΠΑΣΟΚ, για την δημοκρατία, για την Ελλάδα μας. Αντίο   αγαπημένε  μέντορα και φίλε. Καλό Παράδεισο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22-10-2024)

Οι αγώνες για τη League Phase του Champions League ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης: 11:00 Novasp...

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21-10-2024)

Οι αγώνες του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και του Ολυμπιακού με την Καρδίτσα για την Basket League, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά οι αθλ...

Φόρτωση άρθρων...