Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Προειδοποίηση της ΕΣΗΕΑ σε ΑΕΚ

Μη ανεκτή η στοχοποίηση δημοσιογράφων και οι απόπειρες εκφοβισμού τους τονίζει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της παίρνοντας θέση μετά τις ευθείες απειλές στον δημοσιογράφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο

Media

Σαφές μήνυμα καταδίκης της προσπάθειας στοχοποίησης και της απόπειρας εκφοβισμού δημοσιογράφων με «ανώνυμα τηλεφωνήματα» στέλνει η ΕΣΗΕΑ, στη σκιά όσων ακολούθησαν τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, με αφορμή και τις αδιανόητες απειλές που δέχθηκε και δημοσιοποίησε ο διευθυντής των ψηφιακών Μέσων της Alter Ego Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει «την αναγκαιότητα οι συνάδελφοι να τηρούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, να προσεγγίζουν με σεβασμό και υπευθυνότητα την υπόθεση». Υπογραμμίζει δε ότι «δεν είναι ανεκτές ανακοινώσεις που στοχοποιούν δημοσιογράφους, όπως αυτή της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ακόμα το ΔΣ - χωρίς μισόλογα, και αυτό είναι σημαντικό - εκφράζει την αντίθεσή του σε απόπειρες εκφοβισμού δημοσιογράφων με "ανώνυμα" τηλεφωνήματα».

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ FC εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στις 9/8 με την οποία επιτίθεται ονομαστικά στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, με χυδαίους χαρακτηρισμούς, αντιδρώντας σε άρθρο που είχε δημοσιεύσει με τίτλο «Εγκληματικές ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. και ένα γήπεδο που δεν έπρεπε να είχε γίνει», αμφισβητώντας η ΠΑΕ επί της ουσίας και την ίδια την ελευθερία του Τύπου.

Οπως αποκάλυψε σε άρθρο του ο Χαραλαμπόπουλος, την ανακοίνωση ακολούθησε και τηλεφώνημα «από κάποιον που δήλωσε ότι είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης», ηγέτης της AEK FC, με απειλές εναντίον και της ζωής του και εκφράσεις όπως «θα σε βάλω στην κάσα», «έχω βάλει και άλλους στην κάσα και το ξέρεις».

Πηγή: Τα Νέα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28-04-2024)

Οι αγώνες για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League με κορυφαίο το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, η δράση στο Moto GP και τα ματς ποδοσφαίρου από τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου τ...

Φόρτωση άρθρων...