Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Στο ΣτΕ προσφεύγουν Nova και Cosmote TV για το 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

Media

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τη Forthnet Media (Nova) κατά του 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ. Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υφυπουργού Εργασίας με την οποία επιβάλλεται τέλος 2% στο σύνολο των επιχειρήσεων ΜΜΕ, ως επιπλέον ενίσχυση του ασφαλιστικού φορέα.

Αντίστοιχη αίτηση κατέθεσε και ο ΟΤΕ για λογαριασμό της Cosmote TV, η οποία επίσης πλήττεται από την οικονομική αφαίμαξη.

Στην αίτησή της η Forthnet Media υποστηρίζει ότι η εισφορά αυτή συνιστά «γνήσιο φόρο υπέρ τρίτου». Ως επιχείρημα αναφέρεται ότι το 91% των εργαζομένων της είναι ασφαλισμένο στον ΕΦΚΑ και μόλις το 9% είναι δημοσιογράφοι.

Και υποστηρίζει ότι η εισφορά αυτή έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 4, παρ. 1 του Συντάγματος, καθώς οι υπόλοιποι εργοδότες καταβάλλουν λιγότερα, 3,5% για την επικουρική ασφάλιση και 4,55% για την ασφάλιση υγείας, ενώ τα ΜΜΕ υποχρεώνονται σε επιπλέον εισφορά 2%. Επίσης, αναφέρεται ότι παραβιάζεται η αρχή της ανταποδοτικότητας, της αναλογικότητας και του δικαιώματος στην εργασία.

Η ετήσια επιβάρυνση της εταιρείας εκτιμάται σε 3 εκατ. ευρώ, ενώ υποστηρίζεται ότι υπάρχει και άνισος ανταγωνισμός με εταιρείες όπως η Netflix, που έχουν έδρα στο εξωτερικό, αλλά προσφέρουν υπηρεσίες και στο ελληνικό κοινό.

Η συζήτηση της προσφυγής προγραμματίστηκε για τις 17 Δεκεμβρίου 2018.

ΠΗΓΗ: typologies.gr/

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εγκληματική οργάνωση έβαζε στο στόχαστρο ηλικιωμένους σε Αττική και Πελοπόννησο - 4 συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών, κλοπών ...

Λαμία: Σταφυλόκοκκος βρέθηκε στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Σταφυλόκοκκος είναι το βακτήριο που βρέθηκε στα σχολικά γεύματα τα οποία προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε αρκετούς μαθητές στη Λαμία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ στα δείγματα από τη Λαμ...

Φόρτωση άρθρων...