Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Τομ Κρουζ: Στα 60 του κάνει το επικίνδυνο Speed Flying για το Mission: Impossible (video)

Media

Είναι γεννημένος για τα δύσκολα και το αποδεικνύει διαρκώς με τους ρόλους που αναλαμβάνει. Ο λόγος για τον Τομ Κρουζ ο οποίος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Top Gun έμαθε να πετάει ένα μαχητικό αεροσκάφος.

Τώρα, o αστέρας του Χόλιγουντ ανέλαβε να φέρει εις πέρα μια ακόμα πιο δύσκολη αποστολή στην ταινία Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One.

Ο Τομ Κρουζ στα 60 του χρόνια μοιράστηκε βίντεο που τον δείχνει να κάνει «ένα από τα πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο», το Speed Flying.

Το άθλημα, το οποίο μοιάζει με την ελεύθερη πτώση, δημιουργήθηκε από πιλότους αλεξιπτωτιστές και αλεξιπτωτιστές για να δημιουργήσουν μια σύνδεση μεταξύ του αλεξίπτωτου πλαγιάς και του σκι.

Στο βίντεο που ανέβασε ο Κρουζ στο Instagram τον βλέπουμε να πετάει με απίστευτη ταχύτητα που κόβει την ανάσα ακριβώς δίπλα σε μια βραχώδη βουνοπλαγιά στη Lake District του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 

Χρόνια εκπαίδευσης Ο Τομ χρειάστηκε χρόνια εκπαίδευσης για να προετοιμαστεί για αυτή την άσκηση. Προκειμένου να κινηματογραφηθεί ο Τομ από τον αέρα, το συνεργείο έπρεπε να αναπτύξει ένα εδικό σύστημα το οποίο θα κατέγραφε τη στιγμή. Οι κάμερες ήταν προσαρτημένες σε έναν άνθρωπο που θα έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από τον Τομ και θα τις χειριζόταν το πλήρωμα σε ένα ελικόπτερο. «Το να πετάς πολύ κοντά σε βράχους φαίνεται αρκετά όμορφο. Πίσω από τις σκηνές, ήμασταν όλοι σε απόλυτο τρόμο», είπε ο σκηνοθέτης. Σε περίπτωση που ο Τομ δεν κατάφερνε να προσγειωθεί στο καθορισμένο σημείο, «θα κατέληγε σε καταστροφή». Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ο Κρουζ πέτυχε το στόχο του και τώρα το κοινό μπορεί να τον δει στην μεγάλη οθόνη από τις 12 Ιουλίου 2023.

«Mε τον Τομ δεν υπάρχουν όρια, οπότε γινόμαστε κάθε φορά λίγο πιο τολμηροί», είπε ο Christopher McQuarrie, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας. Ο Jon Devore, συντονιστής των πτήσεων με αλεξίπτωτο, δήλωσε: «Ο Τομ κάνει ένα άθλημα που πολύ λίγοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη κάνουν και ονομάζεται πτήση ταχύτητας».

«Είναι ένα πολύ όμορφο και λεπτό άθλημα», είπε από την πλευρά του ο Τομ.

«Αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο. Παρόλο που το speed flying μοιάζει με την ελεύθερη πτώση στον ουρανό δεν είναι έτσι ακριβώς. Στην ελεύθερη πτώση η ταχύτητα είναι αρκετά προβλέψιμη αλλά στην πτήση ταχύτητας είναι απίστευτα απρόβλεπτη».

 

 

 

Χρόνια εκπαίδευσης

Ο Τομ χρειάστηκε χρόνια εκπαίδευσης για να προετοιμαστεί για αυτή την άσκηση.

Προκειμένου να κινηματογραφηθεί ο Τομ από τον αέρα, το συνεργείο έπρεπε να αναπτύξει ένα εδικό σύστημα το οποίο θα κατέγραφε τη στιγμή.

Οι κάμερες ήταν προσαρτημένες σε έναν άνθρωπο που θα έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από τον Τομ και θα τις χειριζόταν το πλήρωμα σε ένα ελικόπτερο.

«Το να πετάς πολύ κοντά σε βράχους φαίνεται αρκετά όμορφο. Πίσω από τις σκηνές, ήμασταν όλοι σε απόλυτο τρόμο», είπε ο σκηνοθέτης.

Σε περίπτωση που ο Τομ δεν κατάφερνε να προσγειωθεί στο καθορισμένο σημείο, «θα κατέληγε σε καταστροφή».

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ο Κρουζ πέτυχε το στόχο του και τώρα το κοινό μπορεί να τον δει στην μεγάλη οθόνη από τις 12 Ιουλίου 2023.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στο «Καρφί»: Τον απειλεί μόνο το ΠΑΣΟΚ

Μη χάσετε το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 το αποκαλυπτικό «ΚΑΡΦΙ» που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Διαβάστε: Η ΔΕ...

Οι Unboxholics στην εκπομπή «Watch Next» της COSMOTE TV

Λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας τους «Μην Ανοίγεις την Πόρτα», οι Unboxholics φιλοξενούνται απόψε στις 20.00 (Παρασκευή 26/4, COSMOTE CINEMA 1HD & Youtube κανάλι της COSMOTE...

Φόρτωση άρθρων...